avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Comercianti si medierea
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Comercianti si medierea

- confidentialitatea procedurilor, in mediere partile,comercianti, nemaitrebuind sa se confrunte cu procedurile publice ale sedintelor de judecata;
- costurile reduse ale solutionarii diferendelor, cunoscut fiind faptul ca orice cale judecatoreasca presupune costuri de multe ori comparabile cu rezultatul net al unui verdict pozitiv;
- rapiditatea cu care partile ajung la o solutie;
- prin mediere partile,comercianti pot continua cu o mult mai mare usurinta legaturile de afaceri dintre ele si propria traditie comerciala, pastrandu-si piata, furnizorii, partenerii de afaceri, intr-un cuvant, nemaitrebuind sa piarda resurse importante din ceea ce s-ar putea numi viata, cutuma sau politicile lor comerciale ori traditia lor economice
Avand in vedere aceste aspecte in calitate de comercianti ,in eventualitatea aparitiei unui litigiu,sunteti dispusi sa uzitati de serviciile unui mediator autorizat si sa renuntati la un proces lung si costisitor cu taxe de timbru si onorarii de avocat consistente.Comentati acest aspect.
Medierea reprezintă o modalitate facultativă de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă, cu ajutorul unei terţe persoane specializate în calitate de mediator, în condiţii de neutralitate, imparţialitate şi confidenţialitate.
Spre deosebire de procesele în fata instanţelor, care sunt publice, medierea se desfăşoară în condiţii de confidenţialitate, cu respectarea drepturilor referitoare la viaţa privată. Mediatorul are obligaţia de a păstra secretul chiar si fata de experţii pe care îi angajează în diferite cauze.
Medierea presupune mai puţine riscuri. Accentul nu cade pe aspectele juridice ale litigiului, ci se urmăreşte ca părţile, prin discuţii si negocieri în prezenta mediatorului, sa ajungă la o soluţie de compromis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medierea in romania Seffer Laurentiu Seffer Laurentiu Desi in Romania sunt in vigoare doua acte normative ce vizeaza medierea,procesul de mediere, acestea nu au fost si nu sunt aduse la cunostinta ... (vezi toată discuția)
Ce este medierea? Iulian81 Iulian81 Eu tot nu inteleg ce este de fapt medirea aceasta??? De ce ar trebui sa mergem la un mediator cu o problema si nu la un avocat? Ce avantaje sunt si ce ... (vezi toată discuția)
Legea medierii a trecut de senat Zeno Daniel Sustac Zeno Daniel Sustac V-a aparea o noua profesie,cea de mediator.O noua profesie liberala,cu tenta juridica.Teoretic instantele se vor degreva de cauze si justitia v-a functiona mai ... (vezi toată discuția)