avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumparare acoperis de bloc pentru mansardare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumparare acoperis de bloc pentru mansardare

Buna ziua. Am tot cautat temei legal, insa nu am gasit ceva sigur care sa ma lamureasaca.
Problema este ca vreau sa cumpar de la proprietarii unui bloc cota indiviza a fiecaruia asupra acoperisului pentru a-l mansarda si apoi sa il pot vinde. Intrebarea este daca pot face un contract de vanzare cumparare? In legea asociatiilor de proprietari, la art. 39 se mentioneaza faptul ca proprietatea comuna poate fi utilizata de terti numai cu acordul majoritatii proprietarilor membrii ai asociatei ai proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.
Daca toti proprietrii unei scari sunt de acord sa imi dea cota parte din acoperis, cum fac actul si cum pot vinde apoi? Trebuie sa am un drept de proprietate inscris in CF. Notarii din Slatina nu s-au pronuntat, in sensul ca nu m-au zis ce trebuie sa fac.
As dori sa ma ajutati, nu gasesc un cadru legal pentru acest transfer de proprietate.
Va multumes mult!
Cel mai recent răspuns: spiridus , utilizator 11:15, 15 Iulie 2008
~ Conținut șters la cerere ~
problema este ca nu prea stiu care este temeiul legal privind vanzarea. Se vinde cota parte a fiecarui proprietar de imobil catre uicul cumparator? se face contract separat cu fiecare proprietar sau un singur contract in care vanzatori sunt toti proprietarii imobilelor din bloc?
incercati:
FEDERATIA ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMANIA - F.A.P.R.
Fondator: RADU OPAINA
Strada Sfintii Apostoli nr. 44, Sector 5, Bucuresti
Telefon: 021/33.55.232; Fax: 021/33.55.235
E-mail: office@fapr.ro
Program de lucru cu publicul:
Luni - Vineri, orele 9-13; 14-16

reply de pe un alt forum:

Există şi posibilitatea cumpărării, vezi cazurile de mansardare a blocurilor (se cumpără terasa pe care se construieşte mansarda).
Procedura presupune "dezmembrarea" fiecărui apartament prin reducerea cotei-părţi indivize, reintabularea cu noua cotă precum şi constituirea noului spaţiu ca entitate separată.
Poate e mai simplu în zone unde nu există încă intabulare şi carte funciară, dar la noi e destul de complicat. Trebuie acordul asociaţiei şi al tuturor proprietarilor, apoi vine notarul şi încheie acte cu toţi proprietarii.
domnule Tunsoi..daca se vinde cu semnatura celor 75%,cum ramane cu dreptul meu de proprietate?Prin instanta imi castig dreptul,cum ramane cu sfatul...si rog pe cei carre se grabesc sa raspunda...sa studieze intreaga legislatiein vigoare....daca nu se cunoaste e mai bine ...decat niste sfaturi..eronate..cu stima,c

Alte discuții în legătură

Mansardare bloc niculaucarmen niculaucarmen locuiesc la etajul 4 al unui bloc iar acoperisul blocului a fost vandut spre mansardare cu acordul 50+1 locatari. conform intelegerilor la data semnarii ... (vezi toată discuția)
Vindere uscator blok colocatar colocatar suntem 14 apartamente pe scara ,la parter avem un uscator de blok,vecinul de la parter detine 2 apartamente ,unul dintre apartamente invecinanduse cu uscatorul ... (vezi toată discuția)
Exista drept de proprietate in acest caz ? gabyteo gabyteo Un amic a incheiat un contract de vanzare -cumparare a unui apartament in forma scrisa dar nu prin notariat ci pur si simplu tehnoredactat si semnat de parti ... (vezi toată discuția)