avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mansardare bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mansardare bloc

locuiesc la etajul 4 al unui bloc iar acoperisul blocului a fost vandut spre mansardare cu acordul 50+1 locatari. conform intelegerilor la data semnarii contractului, am fost de acord sa fie stricat acoperisul care era construit deasupra apartamentului contra unei sume de bani, despagubire. Pe toata durata constructiilor, am avut numai probleme, mi-a plouat in casa, galagie (spart pereti), curent intrerupt. Dupa finalizarea constructiei, cumparatorii acoperisului ne-au solicitat permisiune sa se lege la teava de canalizare din apartamentul meu, pentru noile apartamente de la mansarda, insa eu nu le dau voie; am cerut o suma de bani si ei mi-a oferit una nesemnificativa pe langa pagubele ce le-au pricinui in timpul construirii., motiv pentru care am fost amenintati ca ma va da in judecata. Va rog sa imi spuneti ce sanse au cei care au cumparat acoperisul sa castige procesul daca ma da in judecata pentru refuz? ce ar trebui sa fac in situatia asta? E posibil sa fiu data in judecata pt ca refuz patrunderea unor indivizi in apartamentul meu pentru scopul sus mentionat?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 11:42, 24 Martie 2009
niculaucarmen a scris:

locuiesc la etajul 4 al unui bloc iar acoperisul blocului a fost vandut spre mansardare cu acordul 50+1 locatari. conform intelegerilor la data semnarii contractului, am fost de acord sa fie stricat acoperisul care era construit deasupra apartamentului contra unei sume de bani, despagubire.

Deranjul e mare dar asa cum spuneti dv ati fost deacord sa se faca mansarda si aceasta nu se poate face asezand un apartament peste al dv cu elicopterul. Apoi acel apartament trebuie sa aiba acces la toate utilitatile, apa, canalizare, etc. Acestea au fost prevazute in documentatie, in proiect, ati stiut de la inceput.
Acum trebuie sa se cupleze la utilitati indiferent ca vret dv sau nu. Greseala a fost la inceput cand ati acceptat mansardarea.
Mansardarea este o actiune care se executa cu acordul tuturor proprietarilor (100%) si cu angajarea din partea asociatiei a unui avocat care sa va lumineze calea sa nu ajungeti in acest impas. Nu cunoastem termenii contractuali, clauzele din contract, date tehnice constructive, etc, ar insemna sa fac speculatii cu acest subiect. Cel mai sigur angajati-va un avocat pentru cazul in care veti fi dat in judecata de catre cumparatori sau de partenerii de afacere.
Succes!
Definitie:
d) proprietate comuna aferenta tronsoanelor sau scarilor
care nu poate fi delimitata -cel putin o instalatie pe verticala care
alimenteaza în comun tronsoane ori scari sau parti de constructie

comune tronsoanelor sau scarilor, care nu pot fi definite separat din
punct de vedere fizic ca pozitie si suprafata;
Art. 14. -Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea
sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decât aceea
de locuinta, în stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar
nu poate încalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate
comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.

Art. 15. -Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat
sa accepte accesul în apartamentul sau în spatiul sau al unui
delegat al asociatiei, atunci când este necesar sa se inspecteze, sa
se repare sau sa se înlocuiasca elemente din proprietatea comuna la
care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau
spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, când accesul se poate face
fara preaviz.
S-ar putea sa aveti nevoie.Daca teava de scurgere este cea care se termina pe vechea terasa (verticala) se pare ca este proprietate comuna si nu a dv.,chiar daca trece prin spatiul virtual al apartamentului
terasa nu poate fi vanduta..cel mult concesionata.
2..la blocurile cu 4 etaje,masardarea se poate face numai de proprietari...legea prevede ca la 5 etaje sa fie lift.
3..ce scria in contractul semnat..poate a fost numai de principiu
5..domnule nucu art 15...prevede reparatii ..inlocuire...dar nu MODIFICARE...
La instanta de judecata vor pierde sigur..deoarece nu au cum sa execute masardare..
proprietaru a scris:

terasa nu poate fi vanduta..cel mult concesionata.
2..la blocurile cu 4 etaje,masardarea se poate face numai de proprietari...legea prevede ca la 5 etaje sa fie lift.
3..ce scria in contractul semnat..poate a fost numai de principiu
5..domnule nucu art 15...prevede reparatii ..inlocuire...dar nu MODIFICARE...
La instanta de judecata vor pierde sigur..deoarece nu au cum sa execute masardare..

Corect . Dau o bere pentru legea si articolul pe care se bazeaza afirmatia de la punctul 2(prima parte) : '.la blocurile cu 4 etaje,masardarea se poate face numai de proprietari'

Alte discuții în legătură

Inundatie apartament de teava de scurgere a terasei unui vecin, teava care serveste doar terasa lui Rares Pop Rares Pop Buna ziua! Ma confrunt cu o inundatie la un apartament, la etajul doi, care provine de la o teava de scurgere de la terasa apartamentului de la etajul 4. Teava ... (vezi toată discuția)
Probleme mansarda kamyk kamyk buna seara in primul rand,la multi ani tuturor, cu mai putine probleme si cu mai multe solutii pentru cele care deja exista... am si eu o problema si nu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu reparații coloană apă în bloc adrianfltm adrianfltm Bună ziua, În apartamentul în care stau ( chiriaș, dar nu cred că e relevant pt situația de mai jos ) au apărut , aproximativ acum o lună pete și ... (vezi toată discuția)