buna seara
in primul rand,la multi ani tuturor, cu mai putine probleme si cu mai multe solutii pentru cele
care deja exista...
am si eu o problema si nu stiu ce se poate face si care sunt caile de actionat,daca s-a mai confruntat cineva cu astfel de situatii,va rog frumos sa ma ajutati,nu stiu daca e corect forumul pe care l-am ales,imi cer scuze pentru acest lucru.
la scara vecina,apartinand aceluiasi bloc cu al nostru,se construieste o mansarda( etajul 5)
ne separa un tronson de circa 1 m latime,cu aproximatie
lucrarile au inceput in luna iunie
nu a venit nimeni la noi,ca sa ne spuna care va fi impactul acestei lucrari,s-a luat acordul celor din scara respectiva si atat.
eu locuind la etajul 4, sunt un fel de "depozit de materiale" pentru ei...
la mine pe acoperis,cu ajutorul unui scripete improvizat, se urca materiale ,se monteaza,se alearga ca pe stadion ..dupa care sunt mutate la mansarda
mi-au distrus hidroizolatia in toamna, au lipit-o,in urma sesizarilor din partea noastra,cu promisiunea ca nu se va mai umbla pe acoperis,dar lucrurile nu s-au schimbat
am chemat politia: mare lucru nu au schimbat...
am vorbit cu administratoarea de bloc..degeaba, nu suntem luati in serios de cei care construiesc.
noi avem si bebe mic, la orele de pranz nu pot sa il adorm din cauza lor
eu inteleg ca cei care au bani,fac ce vor pe lumea asta...dar totusi....
va rog daca puteti sa imi dati cineva o sugestie...unde pot sa fac o plangere sis a fiu luata in serios...si inca ceva care ma nelamureste: la eliberarea autorizatiei de constructie,in mod normal,noi,vecinii care suntem afectati de aceasta lucrare,nu trebuia sa ne dam acordul in scris pentru acceptarea acestor lucrari?
Conform norme in vigoare terasa imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Conform norme in vigoare partea comuna din imobil nu se poate instraina sau schimba destinatia decat in anumite situatii
Pentru schimbarea destinatiei partii comune,pentru executare mansardare este obligatoriu sa existe acordul proprietarilor
Exista decizie a CCR care prevede ca manasardarea poate fi realizata numai daca exista acordul autentificat al tuturor proprietarilor
Un proprietar care refuza sa instraineze cota ce ii revine nu poate fi obligat de nimeni sa isi vanda cota parte comuna
"Efectul acestei decizii a Curtii Constitutionale este ca niciun soi de hotarare de instrainare nu se mai poate face fara acordul tuturor proprietarilor. Nimeni nu poate fi obligat sa vanda un bun al sau, decat daca exista o prevedere legala expresa. Nu poate fi constrans pe cale judiciara pentru ca se aplica asa numita regula a unanimitatii: niciun act de dispozitie nu poate fi incheiat decat cu acordul tuturor proprietarilor.
Legea permitea ca decizia de vanzare a terasei blocului sa apartina majoritatii, respectiv doua treimi din proprietari. In urma proceselor din instanta cauzate de neintelegerile dintre proprietari, s-a solicitat admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 45 alin. (3) - (6) din Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996.
Curtea Constitutionala a admis exceptia si a decis ca instrainarea partilor comune se poate face numai cu acordul expers al tuturor proprietarilor.
buna seara
va multumesc pentru raspuns
insa
"Pentru schimbarea destinatiei partii comune,pentru executare mansardare este obligatoriu sa existe acordul proprietarilor..."
noi locuim la scara de alaturi,deci mansarda se executa nu de asupra noastra, era nevoie de acordul nostru pentru acest lucru?
va multumesc
buna ziua
noi suntem la scara 4
la scara 3 se construieste o mansarda, ne separa un tronson
problema este ca lucratorii folosesc acoperisul nostru( eu sunt la ultimul etaj) ,pentru a transporta materiale si pentru a monta unele lucrari si nu mi se pare corect ca fac acest lucru fara sa ne fi cerut aprobarea.
pana la urma,este proprietate privata,ce cauta ei pe acoperisul meu?
asta e problema
si nu stiu unde sa fac plangere
asta nemaivorbind de pagubele produse ...
Terasa nu e proprietatea dv. privata, este proprietate comuna.
Pentru modul in care se lucreaza, dar mai ales pentru faptul ca se deterioreaza aceasta faceti o sesizare scrisa catre asociatia dv. de proprietari. Conducerea asociatiei trebuie sa se implice sa ia masuri de protectie a terasei, altfel cu mansarda construita la scara 3, o sa va treziti ca va ploua dv. din tavan.
Terasa blocului
bozzont
In ce conditii se poate cumpara terasa blocului de catre vecinii care locuiesc la ultimul etaj.
Cei de la ultimul etaj au construit in mod abuziv acoperis tip ... (vezi toată discuția)