avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Terasa blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Terasa blocului

In ce conditii se poate cumpara terasa blocului de catre vecinii care locuiesc la ultimul etaj.
Cei de la ultimul etaj au construit in mod abuziv acoperis tip mansarda dupa care ne-au cerut sa le platim parte din pret. Intr-un final am reusit sa ii convingem ca totul este ilegal si ca nu le vom da nici un ban dupa ce am primit mai multe informatii de la dumneavoastra si la de primarie.
In aceasta situatie, daca cumva din diferite motive acoperisul cade si sunt prodise pagube materiale sau chiar mai rau, noi vecinii care nu avem nici un fel de treaba cu acoperisul putem fi trasi la raspundere datorita acoperisului montat abuziv?
Toti vecinii ne-am gandit ca cel mai bine ar fi sa gasim o solutie ca vecinii de la etajul 4 sa cumpere terasa de la noi, fiindca si asa au inchs-o si nu aveam acces la ea. Ce trebuie facut ca cei de la ultimul etaj sa poata cumpara terasa?
Cel mai recent răspuns: bozzont , utilizator 08:48, 25 Ianuarie 2016
Nu se poate cumpara terasa blocului.
chiar daca toti vecinii sunt de acord cu asta?

dar daca se intampla ceva din cauza acoperisului facut fara nici un aviz, aprobare sau autorizatie de constructie, raspund toti vecinii pentru daunele produse sau doar cei care au facut acel acoperis?
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2016
bozzont, utilizator
Terasa blocului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Utilizarea exclusiva a partii comune,schimbarea aspectului sau a destinatiei partii comune se poate realiza numai cu acordul asociatiei de proprietari
Vanzarea partii comune ,este procedura complexa,care implica aciordul notarial al tuturor proprietarilor
Cei de la ultimul etaj au construit in mod abuziv acoperis tip mansarda

Ce intelegeti dv prin abuziv?
Nu a existat acordul asociatiei de proprietari,nu exista proiect tehnice autorizatie de constructie si certificat de urbansim?
Daca este constructie executata fara formalitati legale asociatia de proprietari va avea de suferit
Sesizati oficial directia corp control directia urbansim din primarie,inspectoratul de stat in constructii care vor dispune amenda ,dezafectarea constructiei si readucerea spatiului la forma anterioara interventiei neautorizate
Nu a existat acordul a nici unuia dintre proprietari, desi unul dintre vecinii de la etajul 4 sustine ca detine o lista in care toti sunt de acord. De asemenea asociatia sustine faptul ca nu si-a dat acordul, desi nu pot sa garantez daca acest lucru este adevarat sau nu.
La un momendat a existat o autorizatie de constructie, cu multi ani in urma, care avea toate aprobarile necesare, dar intrucat nu a fost respectat proiectul (terasa trebuia acoperita cu tigla dar a fost acoperita cu internita) motiv pentru care nu s-a facut receptia lucrarii.
De mentionat faptul ca doar unul dintre cele 4 apartamente de la ultimul etaj au fost acoperite cu terasa, pe baza acelei autorizatii ce avea valabilitate 2 ani, iar dupa 4-5 ani alte 2 apartamente au fost acoperite cu mansarda, iar tigla de pe primul acoperis a fost schimbata cu tabla ondulata.
Discutiile dintre vecni au aparut abea cand proprietarul ultimului apartament a dosrit sa acopere si el tersa de deasupra apartamentului lui cu mansarda si a inceput sa ceara bani in bloc pentru aceasta actiune, vecinii ne fiind de acord.
Cam asta este povestea pe scurt.

Daca asociatia delocatari si-a dat acordul intr-un fel sau altul pentru modificarea terasei in mansarda, iar lucrarile nu au fost facute legal, dumneavoastra spuneati ca poate fi trasa la raspundere. Dar in cazul in care va fi amendata asociatia, de exemplu, probabil ca administratorul va plati amenda si apoi va recupera banii de la locatari, NU?
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2016
bozzont, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperirea blocului cu mansarda Bozzo_NT Bozzo_NT Am mai intalnit forumuri pe care s-a discutat aceasta problema dar nu am reusit sa gasesc un raspuns precis la ceea ce ma intereseaza, motiv pentru care m-am ... (vezi toată discuția)
Pot schimba acoperișul tip terasa cu acoperiș tip mansardă ... brin brin Pot schimba acoperișul tip terasa cu acoperiș tip mansardă ? Locuiesc într-un bloc cu patru etaje și doresc construirea unui acoperiș deasupra ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc intr-un bloc 4/4 cu 2 scari, la ultimul etaj ... lauramaria2021 lauramaria2021 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc 4/4 cu 2 scari, la ultimul etaj ( etajul 4) scara 1. Deoarece toate apartamentele de la etajul 4 au avut probleme cu ... (vezi toată discuția)