avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme mansarda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme mansarda

buna seara
in primul rand,la multi ani tuturor, cu mai putine probleme si cu mai multe solutii pentru cele
care deja exista...
am si eu o problema si nu stiu ce se poate face si care sunt caile de actionat,daca s-a mai confruntat cineva cu astfel de situatii,va rog frumos sa ma ajutati,nu stiu daca e corect forumul pe care l-am ales,imi cer scuze pentru acest lucru.
la scara vecina,apartinand aceluiasi bloc cu al nostru,se construieste o mansarda( etajul 5)
ne separa un tronson de circa 1 m latime,cu aproximatie
lucrarile au inceput in luna iunie
nu a venit nimeni la noi,ca sa ne spuna care va fi impactul acestei lucrari,s-a luat acordul celor din scara respectiva si atat.
eu locuind la etajul 4, sunt un fel de "depozit de materiale" pentru ei...
la mine pe acoperis,cu ajutorul unui scripete improvizat, se urca materiale ,se monteaza,se alearga ca pe stadion ..dupa care sunt mutate la mansarda
mi-au distrus hidroizolatia in toamna, au lipit-o,in urma sesizarilor din partea noastra,cu promisiunea ca nu se va mai umbla pe acoperis,dar lucrurile nu s-au schimbat
am chemat politia: mare lucru nu au schimbat...
am vorbit cu administratoarea de bloc..degeaba, nu suntem luati in serios de cei care construiesc.
noi avem si bebe mic, la orele de pranz nu pot sa il adorm din cauza lor
eu inteleg ca cei care au bani,fac ce vor pe lumea asta...dar totusi....
va rog daca puteti sa imi dati cineva o sugestie...unde pot sa fac o plangere sis a fiu luata in serios...si inca ceva care ma nelamureste: la eliberarea autorizatiei de constructie,in mod normal,noi,vecinii care suntem afectati de aceasta lucrare,nu trebuia sa ne dam acordul in scris pentru acceptarea acestor lucrari?

Cel mai recent răspuns: kamyk , utilizator 18:29, 14 Ianuarie 2014
Adresati-va Serviciului disciplina in constructie din primaria de care apartineti. Puteti incerca sa vorbiti cu presedintele asociatiei sa se adreseze politiei. dar ma indoiesc ca politia va misca un deget.
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2014
ausfahrt, utilizator
kamyk a scris:

pana la urma,este proprietate privata,ce cauta ei pe acoperisul meu?

Sunteti in eroare
Conform norme in vigoare,terasa/acoperisul imobilului de locuit in comun,reprezinta parte comuna
Dv cand afirmati ca este proprietate privata si acoperisul meu,detineti documente de proprietate pentru acoperis ?
Exista imobile de locuit in comun ,cu mai multe scari/tronsoane,accesul catre terasa fiind realizat prin cai de acces mai putine decat scarile /tronsoanele care compun imobilul de locuit
In cazul in care se realizeaza lucrari la terasa imobilului,este temeinic si legal a fi utilizate caile de acces existente
Modalitatea de utilizare cale de acces,intretinerea si reparatia acesteia ca si a terasei ,in cazul executari de lucrari ,teoretic trebuie concret negociata si asumata de catre parti asociatia de proprietari-executant
pentru ynocentta: din punct de vedere a exprimarii gramaticale,m-ati judecat corect
ok,rectific atunci,acoperisul nostru,problema este faptul ca nu s-a discutat cu noi si nu s-a negociat nimic inainte de a incepe lucrarile,pur si simplu a inceput cosmarul si continua...
cei de la asociatie spun ca au discutat cu ei si nu inteleg,fac ce vor.

va multumesc pentru sugestii
o sa depun o plangere la Serviciul disciplina in constructie din primarie
cu respect
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2014
Adriantot, moderator
Tocmai asta e problema noastra, ca nu a venit nimeni nici de la asociatie,nici reprezentantul societati care face aceasta mansarda, ca sa discute si sa ne preintampine ca se va folosi si spatiul de la scara noastra,ca materialele vor fi carate si pe terasa noastra,sus, ca e posibil sa strice hidroizolatia,etc.
am facut ieri o sedinta cu administratoarea de bloc si locatarii pagubiti( mai sunt 3 apartamente cu termoizolatia gaurita), cel care investeste in aceasta mansarda nu a venit, a trimis doar "seful de lucrari", care a spus ca totul se va repara,adica stati oameni buni si suportati trancaneala in cap,nu avem ce sa va facem,ziceti bodaproste ca va reparam si asta verbal,inca nu se stie). Ma scuzati de exprimare...
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2014
kamyk, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa blocului bozzont bozzont In ce conditii se poate cumpara terasa blocului de catre vecinii care locuiesc la ultimul etaj. Cei de la ultimul etaj au construit in mod abuziv acoperis tip ... (vezi toată discuția)
Costuri hidroizolatie balcon ultim etaj AndraB. AndraB. Buna ziua, Am un apartament intr-un bloc relativ nou. Apartamentul este la ultimul etaj si are un balcon/terasa mare descoperita. Vecinul de la etajul ... (vezi toată discuția)
Acoperis mansarda pe bloc miha_silvi miha_silvi Am si eu o intrebare: am cumparat un apartament situat la mansarda unui bloc si acum avem ceva probleme cu acoperisul. Am anuntat ceilalti locatari despre ... (vezi toată discuția)