avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Linistea si ordinea publica \" la bloc\" ?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Linistea si ordinea publica " la bloc" ?

Am si eu o nedumerire cu Legii nr. 61/1991
Deci ce vreau sa spun e ca in septembrie anul trecut m-am mutat in chirie intr-un bloc, toate bune si frumoase pana cand in 3 Ianuarie a inceput, timp de 2 luni un vecin sa-si modifice apartamentul de bubuia tot blocul. De si nimeni nu a facut nimic eu nu mai puteam de nervi. Bubuia de la 8 dimineata pana seara la 9 una intr-una. Am o fetita de 2 ani si saraca vai de ea cum dormea in galagia aia. Eu n-am avut tupeu sa comentz pt ca eram nou dar ceilalti vecini n-au spus nimic de galagia aia.
Acuma de ieri vecina de dedesupt s-a apucat sa-si modifice apartamentul si imi bubuie tot dormitorul, deci culca-ti copilul daca poti. M-am enervat f tare mai ales ca deja era 14:30 si nu se terimna chiar mai tare gaurea si batea cu cicanul , asa ca si m-am dus jos si i-am spus vecinei ca 2 ore sa se opreasca ca sa-mi culc copilul si ea mi-a spus ca bine se opreste dar e datoria mea sa-i spun ca vreau sa-mi culc copilul, si ca nu ar trebuii sa fi deranjata pt ca e ziua si poate face galagie !. Eu deja tremuram de nervi la vorbele asea si i-am spus ca nu e chiar asa si ca datoria ei e sa anunte vecinii ca va face galagie si s-a suparat si mi-a inchis usa in nas. Bine ca s-a oprit totusi galagia.
Deci nu ma deranjeaza ca isi modifica apartamentul dar macar sa anunte ca veizi de la ora "X" pana la ora "Y" se lucra , sau macar sa anunte ce vrea sa faca !! Mentionez ca nu a anuntat deloc, pt ca stau acasa cu copilul si nu am fost anuntata si nici jos nu a fost afisat. Ce pot sa fac in caz ca maine iar o apuca spartul sa nu merg zilnic la ea jos ca ma irita ?

Mai am o intrebare e in legatura cu vecina de sus , tot cu galagia. Ea pe la 1-2 noaptea isi trage jaluzelele, au fost zile cand la ora 1-2 se certa cu sotul sau isi mutau mobila , nu stiu ce faceau dar se auzea cum muta ceva greu. Si culmea e ca dimineata la 6 iar facea galagie. De multe ori m-au trezit speriata la ore deastea ca au scapat ceva jos de a bubuit dormitorul nostru. Sau ea mai are obiceiul prost de a umbla dimineata la 6, cu tocurile prin casa si probabil pe jos nu au covor (n-am fost niciodata la ea in casa de aceea spun probabil) pt ca se aude asa bine si de enervant cum patruleaza dimineata de imi vine sa fac cu nervii.
As vrea sa ii amendez dar nefiind in casa mea nu vreau sa am probleme. Ce pot face sa se calmeze oamenii astia?
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 16:08, 4 Mai 2011
Daca locuiti cu forme legale (contract de inchiriere) nu aveti de ce sa va temeti.
Chemati piltia si aceasta va lua masurile ce se impune. Exista un program de liniste care trebuie respectat de toti cetatenii.
mare_melisa a scris:

As vrea sa ii amendez dar nefiind in casa mea nu vreau sa am probleme. Ce pot face sa se calmeze oamenii astia?

1-Solicitati presedintelui de asociatie sa se implice in sensul ca proprietarii sa respecte programul de liniste respectiv 14-17,22-07
Solicitati sa sensibilizeze proprietarul care intelege sa execute modificari ca are obligatia sa respecte programul de liniste ,care ,pentru informare ,trebuie afisat la afisierul scarii
2-Nu aveti dvs in calitatea de chirias autoritatea sa "amendati";de altfel nici proprietarul apartamnetului nu detine astfel de autoritate
Eventual daca aspectele care va nemultumesc persista, puteti sesiza oficial sectia de politie responsabila - sa constate ,sa consemneze si eventual sa aplice masuri legale
Din pacate programul de dupa-amiaza s-a modificat si nu este decat intre 13-14(ca nu stiu nici cand te culci si nici cand ai timp sa dormi! -poate doar sa mananci in liniste), si spre disperarea mea care am astfel de vecini nu am putut face nimic nici cu vorba buna nici cu politia !

Lege nr. 61/1991 (republicata 2011), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice

26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
ContSters202274, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deranjarea locatarilor de bloc Shaiya Shaiya Conform legii 61/91 Art.2 29) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricărui aparat, ... (vezi toată discuția)
Vecini care șicanează , rog un sfat Ionelache Ionelache Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul ... (vezi toată discuția)
Vecin absurd alopici2005 alopici2005 am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)