avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare cim

Buna ziua,

Incepand cu data de 03.05.2011 am ramas acasa in concediu pt sarcina si lauzie(cele 126 zile calendaristice). Sunt insarcinata in 34 saptamani. Urmeaza sa nasc pe 20.06.2011. Angajatorul doreste sa-mi suspende contractul de munca cnf art 50, lit a, din Codul Muncii.
Intrebarea este: contractul de munca se suspenda in perioada cand eu am concediu pt sarcina de lauzie si nu dupa expirarea celor 126 de zile??:(

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: marynusha , utilizator 21:26, 4 Mai 2011
Cim s suspenda si pe perioada medicalului.
Contractul individual de munca se suspenda de drept pe perioada concediului de maternitate - art.50 lit.a C.mun.
Pentru aceasta perioada veti primi indemnizatia de maternitate.
multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maternitate la contract pe perioada determinata Honey32 Honey32 Buna, Ce spune legea in cazul in care angajata are contract pe perioada determinata, iar contractul expira inainte ca aceasta sa nasca? Mai are drept la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie meciumari meciumari buna ziu am si eu o intrebare si tot odat o nelamurire momentan lucrez si decurand am aflat ca sunt insarcinata in 6 saptamani la actualul loc de munca am un ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestere copil OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, am o nelamurire in legatura co zilele de concediu medical pentru suspendarea unui contract de munca pentru concediu de ingrijire a copilului si ... (vezi toată discuția)