avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... intreprindere indiv. ron si euro
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

intreprindere indiv. ron si euro

buna. incepand cu martie intrep. indiv. are operatii atat in contul in lei cat si in contul in euro. cum intocmesc in aceasta situatie RJIP, REG. CASA. mai am nevoie si de alte rapoarte in aceasta situatie? imi puteti detalia modul de inregistrare a acestor op. in valuta? multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Ionela Timoscov , Contabil 22:53, 4 Mai 2011
La noi în ţară contabilitatea se ţine în moneda naţională conform prevederilor legii contabilităţii nr.82/1991.În registrul jurnal de încasări şi plăţi veţi reflecta plăţile respectiv încasările numai în RON. Pentru operaţiunile de încasări şi plăţi în valută studiaţi cursul B.N:R. la data respectivă şi faceţi transformarea în RON.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 80/2014 si omfp 170/17.02.2015 petreh petreh Buna ziua, Va rog lamuriti-ma ! In ordonanta 80/2014 se spune clar ca PFA vor tine registrul de evidenta fiscala. Registru care pana acum n-a aparut ( din ... (vezi toată discuția)
Pfa venit real, fara chitante break_noon break_noon Am si eu niste intrebari, daca se poate. Pina anul trecut am fost la norma de venit, de anul asta sunt la venit real, asa ca trebuie sa completez registrul ... (vezi toată discuția)
Registrul jurnal de incasari si plata imike imike Buna Ziua Am lasat spatii libere pe registrul jurnal de incasari si plati. Asta e o greseala grava? (vezi toată discuția)