avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Preschimbare permis auto spaniol in roman
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Preschimbare permis auto spaniol in roman

salut tuturor,
va rog sa ma jutati in privinta unui dubiu,deoarece nici politia nu stie deocamdata sa-mi raspunda concret,asta in cazul in care cineva s-a lovit de aceasi chestiune,
-detin permis auto spaniol si vreau sa-l preschimb in roman,dar,categoria B,este valabila inca,in schimb,categoria C+E,a expirat din 2008,si vreau sa obtin valabilitate si la cea expirata.
poate cineva sa-mi spuna daca mai trebuie sa fac din nou scoala de soferi pt cat C+E???,de la ghiseu mi-au spus ca trebuie sa intrebe la Bucuresti si ma vor anunta,dar nu mai am rabdare,pt ca m-au pus sa cheltui o multime de bani pe traduceri si taxe,iar pe urma sa-mi spuna ca nu stiu sigur,multumesc,sper ca nu v-am plictisit.
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 15:03, 6 Mai 2011
Stimate floroo,

atat timp cat sunteti rezident in Spania, nu puteti preschimba permisul spaniol in roman. Daca va hotarati sa va intoarceti definitiv in Romania, renuntand la rezidenta spaniola, puteti preschimba permisul IN TERMEN DE VALABILITATE doar pentru categoria B.

Permisele straine expirate nu se preschimba, mai intai trebuie reinnoit permisul in Spania, institutiile romanesti nu va pot ajuta cu nimic pana nu reinnoiti permisul in Spania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligat de legi, din 2002 detin doua permise de conducere, romanesc si spaniol cuziamusia cuziamusia In 1990 am obtinut in mod legal-prin examen- permis de conducere romanesc. in 2001 am emigrat in Spania unde legile spaniole (dupa obtinerea statului de ... (vezi toată discuția)
Permis auto spaniol expirat si pierdut in romania marius.cosmin marius.cosmin Buna ziua.Am obtinut permisul in 2001 in romania ,iar in anul 2011 (cand expira) eram in spania la munca. Am preschimbat permisul acolo.Anul trecut am ajuns in ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis auto smj smj Buna ziua, trbuie sa preschimb permisul categoria B obtinut in RO care a fost preschimbat in Spania in perioada de rezidenta acolo. Ce documente sunt necesare ... (vezi toată discuția)