avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoaterea minorului din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoaterea minorului din tara

Tatal copilului meu este plecat din tara si vreau sa plec cu copilul la el . Nu sunt casatorita legal si as dori sa stiu ce acte imi sunt necesare pentru a pleca cu copilul.
Cel mai recent răspuns: martzianu , utilizator 19:16, 4 Mai 2011
In primul rand, acest subiect nu corespunde categoriei "Expertize judiciare". Acesta ar trebui sa se incadreze la Minori si familie.

In fine, daca copilul a fost recunoscut de tata, si ii poarta numele, va trebui sa va trimita o procura speciala de la Consulatul/Ambasada Romaniei din tara in care se afla. Daca nu exista recunoasterea tatalui, nu va trebuie nimic altceva decat pasaportul (dupa caz, buletinul dvs) si pasaportul copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport pentru minor gabriela141223 gabriela141223 buna ,am o problema .am vrut sa fac pasaport baiatului meu minor si nu au vrut sa-i faca zicand ca e nevoie de acordul tatalui ptr pasaport. nu am fost ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui pt pasaport si iesirea din tara se poate da la ambasada ? nela iacob nela iacob Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: am un copil minor, nu am fost casatorita cu tatal copilului, copilul este recunoscut de tata dar este pe numele ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara cu copilul lumi79 lumi79 as dori sa plec in spania cu fetita mea de 9 luni la tata-l iei,noi nu suntem casatoriti,si as dori sa stiu cat costa sa-mi trimita o procura din spania ca sa ... (vezi toată discuția)