sigismund1 a scris:
PS: Inteleg ca toti suntem oameni si probabil prima reactie va fi "sa plateasca pentru faptele sale, sa nu il ajutam pe nenorocit cu o parere" singurul lucru pe care vreau sa il adaug e ca infractiunile le-am luat asupra mea pentru a nu ajunge fratele mele la puscarie unde nu ar rezista. Asa ca daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi sincere si omenoase aici sau prin mesaj mesaj va sunt profund recunoscator.
Aspectul pe care l-am citat din continutul mesajului dvs. n-am sa-l comentez .
Nu exista garantii depline ale intrarii in vigoare a noului cod .
Si in ipoteza intrarii in vigoare ulterior pronuntarii si ramanerii definitive a hotararii veti beneficia de legea penala mai favorabila.
Fiind vorba despre un concurs de infractiuni , se va stabili pedeapsa pentru fiecare si se va aplica pedeapsa cea mai grea, care se poate majora pana la maximul special, iar daca instanta va considera ca acest maxim nu este suficient va putea aplica si un spor de pana la 5 ani.
Veti putea beneficia si de circumstante atenuante chiar daca exista agravante, de pilda, achitarea prejudiciului , recunoasterea faptei , atitudinea sincera si cooperanta , regreatarea faptelor, etc.
In privinta prevederilor noi din mica reforma, pentru a beneficia de ele, va trebui sa pledati vinovat inainte de inceeperea cercetarii judecatoresti, sa recunoasteti faptele retinute in rechizitoriu sa solicitati ca judecata sa se faca in baza probelor administrate in faza de urmarire penala.Daca veti opta pentru aceasta varianta , ulterior nu veti mai putea reveni asupra decizei .
Veti beneficia de reducerea pedepsei cu o treime , iar daca vi se vor retine si circumstante atenuante , pedeapsa se va reduce in raport ce limitele pedepsei inchisorii reduse ca urmare a aplicarii procedurii prevazute de art. 3201 alin. (7) C. proc.pen.