avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de colaborare

Buna seara,
Detin o intreprindere individuala si as vrea sa stiu daca pot face un contract de colaborare unei persoane care este pensionata medical grad 3.
Este necesar sa inregistrez contractul de colaborare la ITM?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 5 Mai 2011
1. Contracatul de colaborare sau de prestari servicii nu se inregistreaza la ITM.

2. Potrivit art.24 din OUG nr.44/2008, pentru organizarea si exploatarea intreprinderii sale, intreprinzatorul persoana fizica, in calitate de angajator persoana fizica, poate angaja terte persoane cu contract individual de munca, inregistrat la inspectoratul teritorial de munca, potrivit legii, si poate colabora cu alte PFA, cu alti intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit potrivit prezentei sectiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca intreprindere individuala flori_minicards flori_minicards Buna ziua am o inteprindere individuala si doresc sa stiu da imi pot face contract de munca ? (vezi toată discuția)
Pfa/intreprindere individuala: sotul care isi ajuta sotia trebuie sa aiba contract de munca? mihaelatanasactb mihaelatanasactb La o intreprindere individuala pe numele sotiei (magazin alimentar), trebuie sa i se faca contract de munca si sotului, care mai vinde si el cand sotia nu ... (vezi toată discuția)
Angajare la propria intreprindere individuala mihaelatanasactb mihaelatanasactb eu ca titular de o intreprindere individuala pot sa ma angajez pe mine cu contract individual de munca? eu stiu ca nu se poate, dar am auzit ca de anul trecut ... (vezi toată discuția)