avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract munca intreprindere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract munca intreprindere individuala

Buna ziua am o inteprindere individuala si doresc sa stiu da imi pot face contract de munca ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:23, 26 August 2013
Dumneavoastra ca titular al intreprinderii individuale nu va puteti face contract de munca la aceasta intreprindere individuala. Aveti obligatia doar sa platiti contributiile sociale la sanatate si pensie in anumite conditii prevazute de lege si in functie de venituri.
Titularul unei Intreprinderi Individuale nu poate fi angajat la propria Intreprindere Individuala, dar poate angaja terte persoane
Titularul intreprinderii va fi asigurat pe baza de declaratii de asigurare.

OUG 44/2008 prevede :
Regimul juridic al intreprinzatorului persoana fizica titular al intreprinderii individuale

Art. 22 Intreprinderea individuala nu dobandeste personalitate juridica prin inregistrarea in registrul comertului.

Art.23 Intreprinzatorul persoana fizica titular al intreprinderii individuale este comerciant persoana fizica de la data inregistrarii sale in registrul comertului.

Art.24
Pentru organizarea si exploatarea intreprinderii sale, intreprinzatorul persoana fizica, in calitate de angajator persoana fizica, poate angaja terte persoane cu contract individual de munca, inregistrat la inspectoratul teritorial de munca, potrivit legii, si poate colabora cu alte PFA, cu alti intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit potrivit prezentei sectiuni.

Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajari la ii birta birta titularul ii poate sa se angajeze sau trebuie sa incheie contracte separate la cas si cass ? (vezi toată discuția)
Intrepinderi individuale - doi asociati? ContSters127664 ContSters127664 POT FI DOI ASOCIATI LA INTREPRINDEREA INDIVIDUALA ? SE POT ANGAJA ALTE PERSOANE CA LA SRL? VA MULTUMESC MULT. (vezi toată discuția)
Modificare tip firma: e posibila transformarea din srl in intreprindere individuala? califar califar buna seara! este posibil ca dintr-o firma S.C. .... S.R.L., , sa faci o INTREPRINDERE INDIVIDUALA ? daca da, atunci cum?, (vezi toată discuția)