avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensie si continuare activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensie si continuare activitate

salutare.
am o angajata care pe 29.01 a solicitat pensie pt. limita de varsta. decizia de pensionare mi-a venit abia astazi 02.07 si e emisa de pe 07.06 de Casa de Pensii. incetarea contractului o fac cu 07.06? si pot sa mai fac o decizie pt. continuarea activitatii pe baza aceluiasi contract de munca sau ii fac un nou contract?
Cel mai recent răspuns: Vioreld , utilizator 11:30, 2 Iulie 2008
decizia de incetare o feceti cu data de 07.06.
avand in vedere ca ii faceti decizie de incetare in vederea pensionarii, normal ii veti face un nou contract de munca; pensionarii reincadrati lucreaza pe perioada determinata si nu nedeterminata !
de ce perioada determinata? nu cred.
si cum mai iau eu repartitie de la somaj ca sa o reangajez tot cu 07.06?:">
-Nu mai iei repartitie de la somaj pentru pensionari pentru ca ei nu pot fi luati in evidenta deoarece au un venit.
-Art.56 lit.d) din Codul muncii: "Contractul individual de munca inceteaza de drept... la data comunicarii deciziei de pensionare... a salariatului". Deci, daca decizia de pensionare ti-a fost comunicata pe 02.07.2008 atunci ii incetezi si contractul individual de munca. Cu aceasta decizie, persoana se duce la Casa de Pensii sa o puna in plata. Apoi ii faci alt contract individual de munca.
-Nu este obligatoriu sa inchei contract pe perioada determinata cu un pensionar. Art.81 din Codul muncii limiteaza cazurile cand se poate incheia contract individual de munca pe perioada determinata. Deci ii poti incheia contract pe perioada nedeterminata.
ok. merci mult. acum sunt lamurit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere si deschidere cim angajat pensionat rrramor rrramor Am o angajata care a solicitat pensionarea pentru limita de varsta. Copia acesteia a ajuns la mine si acum urmeaza birocratia plus intrebarile mele: 1. Ii ... (vezi toată discuția)
Ajutor bryan bryan angajez pensionar , pensionat pt. limita de varsta. intr-o unitate bugetara pe un post de contractual( nu functionar public) Ma poate ajuta cineva cu ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar cu contract de munca perioada nedeterminata sau determinata? chrboc chrboc Buna ziua si multumesc in avans pentru raspuns. Situatia este urmatoarea: am o angajata care s-a pensionat 1999 pentru limita de varsta. Patru ani a lucrat la ... (vezi toată discuția)