Buna ziua,
Va rog, pentru un sfat in domeniu: am trait cu o fata in concubinaj timp de 6 ani, timp in care a nascut un copil, acesta fiind recunoscut de mine (are numele meu) iar implicarea mea materiala a fost de 100% din partea mea atat in prenatal cat si postnatal. Mentionez ca mama copilului nu a fost angajata neavand alte venituri iar parintii acesteia sunt pensionari cu venituri modice. O scurta perioada am locuit impreuna toti trei dar ne-am dat seama ca avem nevoie de un ajutor si mama copilului impreuna cu copilul s-au mutat la parintii acesteia. Din pacate nu ne-am inteles ca sa pot face pasul casniciei, lucru care a dus la proces intentat de mama copilului pentru custodie si pensie alimentara. Bineinteles ca a castigat. Din pacate, nu am cerut program de vizita deoarece imi era teama ca nu cumva sa-mi vad copilul la un anumit program (pana de curand, mi-am vazut copilul in fiecare zi cu acordul mamei)
Problema este ca mama copilului s-a maritat in alta tara (UK) luand si copilul (acum 2 ani, am trecut copilul pe pasaportul mamei in ideea de a pleca in BG..)
Ce pot sa fac in aceasta situatie??!
Care sunt drepturile mele, exista vreo posibilitate de a-mi vedea copilul crescand?
Multumesc
aceasta este o problema grava cu adevarat deoarece legislatia nu va prea ajuta. practic copilul e incredintat mamei si mama poate trece granita fara sa va intrebe si daca se stabileste cu el in afara tarii...deodata va este ingradit dreptul de a pastra legaturi personale cu minorul.
totusi incercati o actiune de stabilire a legaturilor personale cu minorul - macar sa va asigurati ca il puteti avea in vacante.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Custodie unica
AndreeaComuș
Parintii mei au trait in concubinaj. Mama este plecată, nu port nicio legătură cu ea. Cum ei nu au divorțat, nici custodia nu o au. Tata vrea sa scoata ... (vezi toată discuția)