avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Autoritate tutelara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Autoritate tutelara

Buna ziua,
Va rog, pentru un sfat in domeniu: am trait cu o fata in concubinaj timp de 6 ani, timp in care a nascut un copil, acesta fiind recunoscut de mine (are numele meu) iar implicarea mea materiala a fost de 100% din partea mea atat in prenatal cat si postnatal. Mentionez ca mama copilului nu a fost angajata neavand alte venituri iar parintii acesteia sunt pensionari cu venituri modice. O scurta perioada am locuit impreuna toti trei dar ne-am dat seama ca avem nevoie de un ajutor si mama copilului impreuna cu copilul s-au mutat la parintii acesteia. Din pacate nu ne-am inteles ca sa pot face pasul casniciei, lucru care a dus la proces intentat de mama copilului pentru custodie si pensie alimentara. Bineinteles ca a castigat. Din pacate, nu am cerut program de vizita deoarece imi era teama ca nu cumva sa-mi vad copilul la un anumit program (pana de curand, mi-am vazut copilul in fiecare zi cu acordul mamei)
Problema este ca mama copilului s-a maritat in alta tara (UK) luand si copilul (acum 2 ani, am trecut copilul pe pasaportul mamei in ideea de a pleca in BG..)
Ce pot sa fac in aceasta situatie??!
Care sunt drepturile mele, exista vreo posibilitate de a-mi vedea copilul crescand?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:40, 4 Mai 2011
aceasta este o problema grava cu adevarat deoarece legislatia nu va prea ajuta. practic copilul e incredintat mamei si mama poate trece granita fara sa va intrebe si daca se stabileste cu el in afara tarii...deodata va este ingradit dreptul de a pastra legaturi personale cu minorul.
totusi incercati o actiune de stabilire a legaturilor personale cu minorul - macar sa va asigurati ca il puteti avea in vacante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie unica AndreeaComuș AndreeaComuș Parintii mei au trait in concubinaj. Mama este plecată, nu port nicio legătură cu ea. Cum ei nu au divorțat, nici custodia nu o au. Tata vrea sa scoata ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a scoate un copil minor din tara sorin77 sorin77 Buna ziua sa avea si eu o intrebare,o lamurire mai bine spus.Sunt divortat si am o fetita de 6 ani care afost incredintata mamei,iar eu am dreptul la un ... (vezi toată discuția)
Drept legal scoatere minor din tară Liliabdela Liliabdela Se poate scoate un minor din tară fără acordul tatălui? Mentionez că minorul a fost încredintat mamei si avem custodia comună. Fosta sotie s-a ... (vezi toată discuția)