avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii SOMAJ
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

SOMAJ

Buna ziua! Imi puteti spune daca o persoana e angajata din august 2007 si in lunile decembrie 2010, ianuarie si februarie 2011 a fost in concediu fara plata, poate beneficia de indemnizatie de somaj de la 01.05.2011? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:51, 5 Mai 2011
Da.
iuliana moraru a scris:

Buna ziua! Imi puteti spune daca o persoana e angajata din august 2007 si in lunile decembrie 2010, ianuarie si februarie 2011 a fost in concediu fara plata, poate beneficia de indemnizatie de somaj de la 01.05.2011? Va multumesc!



Poate beneficia de indemnizatia de somaj orice salariat care indeplineste cumulativ conditiile urmatoare:
- c.i.m. a incetat din motive neimputabile acestuia
- are un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii. La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.

Art.38 din Legea nr.76/2002 prevede:
.....
(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1) (data incetarii c.i.m.), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la aceasta data.

(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inceterea contractului de munca seby tf seby tf buna seara,azi23.12.2009 am fost anuntata de conducerea firmei ca maine este ultima zi de munca ,deoarece contractul de munca a fost pe perioada ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj pvs pvs Am un prieten care a fost viceprimar pana in august 2010. In 2011 a lucrat 9 luni la o societate angajat cu contract pe perioada determinat. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj dumvlad dumvlad Administratorul unei firme si angajat la aceiasi firma are dreptul sa beneficieze de ajutorul de somaj in cazul in care ACTIVITATEA FIRMEI A FOST SUSPENDATApe ... (vezi toată discuția)