avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... demolare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

demolare

cum pot obtine autorizatie de demolare pt.o casa care s-a darimat singura prin 2005 fara cadastru si intabulare>casa a fost construita prin 1959-1960
Cel mai recent răspuns: KatalinB , utilizator 12:50, 6 Mai 2011
LEGE Nr. 50 din 29 iulie 1991 *** Republicată
privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii

Art. 8
(1) Demolarea, dezafectarea ori dezmembrarea, parţială sau totală, a construcţiilor ......., precum şi a oricăror amenajări se fac numai pe baza autorizaţiei de desfiinţare
(2) Autorizaţia de desfiinţare se emite în aceleaşi condiţii ca şi autorizaţia de con-struire, în conformitate cu prevederile planurilor urbanistice şi ale regulamentelor aferente acestora, potrivit legii.

ORDIN Nr. 839 din 12 octombrie 2009
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii

(1) Pentru emiterea certificatului de urbanism, solicitantul ....... trebuie să depună la emitent o documentaţie cuprinzând:
a) cererea-tip .........
b) planuri cadastrale/topografice, cu evidenţierea imobilelor în cauză, astfel:
1. pentru imobilele neînscrise în evidenţele de cadastru şi publicitate imobiliară: plan de încadrare în zonă, la una din scările 1:10.000, 1:5.000, 1:2.000, 1:1.000, 1:500, după caz, eliberat, la cerere, de către oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară;
2. pentru imobilele înscrise în evidenţele de cadastru şi publicitate imobiliară: extras din planul cadastral de pe ortofotoplan şi extras de carte funciară pentru informare actualizat la zi, eliberate, la cerere, de către biroul de cadastru şi publicitate imobiliară.
c) documentul de plată a taxei de eliberare a certificatului de urbanism, în copie.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
ContSters193759, utilizator
Cum se spune, ce nu are act de nastere, inseamna ca nu s-a nascut.Concluzia:-din moment ce aceasta cladire nu exista, deci este fara cadastru, fara intabulare, inseamna ca nu aveti pe ce cere autorizatie de demolare.Este trecuta in vreun act, la administratie, la primarie si pe ce baza?
adica pe romaneste................
vrei te rog sa-mi traduci care ar fi primul pas? Multumesc pt. promtitudine
Este trecuta in registrul agricol al primariei comunei de catre functionarii primariei, chiar daca parintii nu au declarat-o niciodata la registrul agricol
Postarea de mai sus era pentru cazul in care imobilul exista, adica este inregistrat la administratia financiara, platiti taxe si impozite, dar nu are cadastru.

Alte discuții în legătură

Refuz emitere certificat de urbanism fara cadastru si carte funciara aleksutzu aleksutzu Buna ziua, Este corect sa mi se ceara pentru un certificat de urbanism de informare copii dupa cadastru si carte funciara ? Doresc sa achizitionez un teren ... (vezi toată discuția)
Pot demola o constructie dupa obtinerea autorizatiei de construire pe locul constructiei vechi? hyundaipet hyundaipet Am o constructie veche si pe acelasi loc vreau sa edific o alta constructie noua. Am obtinut Autorizatia de demolare si in ca nu am demolat-o. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Consolidare casa veche Dora Iulia Dora Iulia Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari si sper sa gasesc raspunsul in aceasta comunitate. Am o casa veche in Bucuresti aproximativ din anul 1960 din ... (vezi toată discuția)