Buna ziua, Este corect sa mi se ceara pentru un certificat de urbanism de informare copii dupa cadastru si carte funciara ? Doresc sa achizitionez un teren intravilan agricol dar inainte de asta am fost la primarie sa aflu ce acte am nevoie pentru certificatul de urbanism pt informare. Doresc sa aflu daca terenul este cumva pasune, cu toate ca pe titlul de proprietate scrie ca e intravilan arabil, si care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru constructia pe viitor a unei case. Proprietarul nu are decat titlul de proprietate si a spus odata cu vinzarea terenului va face parcelare, cadastrul si cartea funciara.
Conform Ordinului nr. 839/2009 – norme de aplicare a Legii nr. 50/1991 la art. 19 alin (1) se spune ca pt certificatul de urbanism documentatia va cuprinde:
- cererea tipizata cu elementele de identificare a imobilului pentru care se solicită emiterea certificatului de urbanism, respectiv localitate, număr cadastral şi număr de carte funciară, în cazul în care legea nu dispune altfel,
- planuri cadastrale/topografice, cu evidenţierea imobilelor în cauză, astfel:
1. pentru imobilele neînscrise în evidenţele de cadastru şi publicitate imobiliară: plan de încadrare în zonă, la una din scările 1 : 10.000, 1 : 5.000, 1 : 2.000, 1 : 1.000, 1 : 500, după caz, eliberat, la cerere, de către oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară;
2. pentru imobilele înscrise în evidenţele de cadastru şi publicitate imobiliară: extras din planul cadastral de pe ortofotoplan şi extras de carte funciară pentru informare actualizat la zi, eliberate, la cerere, de către biroul de cadastru şi publicitate imobiliară.
Cum pot sa ii fortez pe cei de la primarie sa imi elibereze acest certificat de urbanism. Mie mi se pare ca precizarile de la art.19 se contrazic sau nu le inteleg eu.:(
Cel mai recent răspuns:
cismasu , utilizator
16:02, 25 Februarie 2016