avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor sau complice?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor sau complice?

Ma confrunct cu urmatoarea speta concrenta.

O fata, impreuna cu prietenul ei tot insistau sa iesim la o intalnire.Am primit acel nr. de telefon datorita retelei de socializare hi5. Eu nu am stiut ca si prietenul ei e implicat, am aflat asta mai tarziu,ca telefonul era defapt al lui, si ca si-l pasau de la unul la altul, trimitan-du-mi SMS-uri. Atunci cand ma suna ma suna ea. Pana in seara cand am fost agresat credeam ca e doar telefonul fetei.
Refuzand intalnirile in mod constant, dupa aproximativ 3 zile, mi-au trimis mesaje zicandu-mi sa ne vedem undeva in aproprierea blocului meu. Am refuzat inital, dar tot insistand am acceptat. M-a sunat domnisoara sa iesim jos. Cand m-am dus au tabarut in jur de 5-6 persoane care m-au bagat in spital. Mascatii au reusit sa-l prinda pe agresorul principal, prietenul fetei.
[……]
La politie, in timpul UP , desi am facut plangere impotriva amandurora fata este chemata impotriva mea de martoa., iar altul care m-a lovit si el este chemat tot de martor.

Ce pot sa fac, pentru ca simnt ca innebunesc. Am primit 18 zile de ingrijiri medicale,si datorita familiei mele care a vazut grozavia nici nu vor sa auda ca ma impac cu aia + avand in vedere ca la 3 zile de la incident respectivul s-a dus la scoala de agenti de politie, consider ca un astfel de om nu ar trebui fi accepta intr-un asemenea sistem.
Desi nu a avut nimic, politia i-a luat de buna declaratia, si a mai chemat-o si pe tipa aia de martor impotriva mea. Are ea calitatea de martor, in astfel de fapt? Politia m-a intrebat: v-a lovit si ea?! Poi ea m-a chemat sa iau bataie, a fugit de la locul faptei si ea,revenind cei drept ulterior, prietenul ei fiind prins etc… cum se poate ca sa fie chemata de martora impotriva mea?!
Ce ma sfatuiti sa fac?!
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
xuser, utilizator
Cel mai recent răspuns: isabelap , utilizator 10:57, 6 Mai 2011
sa va angajati un avocat neaparat, sa solicitati si dvs audierea martorilor care ii aveti si neaparat vinovatilor sa le cereti daune.
in urma cercetarilor ii pot schimba "rolul" din martor in invinuit.
Martorul este orice persoana care are cunostinta despre fapta sau imprejurari ce pot servi la aflarea adevarului intr-un proces penal.
Fireste ca ea poate sa fie martor in dosarul tau, cu atat mai mult cu cat datorita ei ai ajuns in nefericita conjunctura.
In ceea ce va declara va incerca sa ii protejeze pe cei pe care ii cunoaste, dar declaratia ei se va aprecia in raport de toate probele existente in dosar.
Cabinet de avocat Matei Laura, Avocat
Poi daca eu ma duc cu cineva sa-i bata pe astia, si eu doar privesc, sunt si eu martor? sau cum ?!
Eh ..... aici ar fi cam evidenta instigarea, deci nu ai mai fi doar martor! Ca instigator esti si tu invinuit, dar in situatia pe care ai povestit-o mai sus nu pare a fi vorba de instigare din partea tipei, ci de un prieten deosebit de gelos.
Nu inteleg atunci , de ce au colaborat amandoi impreuna? ea vorbea cu mine la telefon, cand am ajuns jos, a stiut ce avea de facut, imediat ce am ajuns i-a dat telefonul lui nenorocitul ala si a transversat dincolo strada, stia ca urmeaza sa mi-o iau urat de tot... ea doar a stat si a privit; apoi au fugit in toate partile, inclusiv ea.
xuser, utilizator

Alte discuții în legătură

Martor sau complice? xuser xuser Speta de caz concret: O fata ma cheama la intalniri in mod continuu si insistent. Cand ajung jos sunt asteptat de un grup de in jur de 5-7 indivizi care ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda pentru deranjarea ordinii publice Stemate-Florentin Stemate-Florentin Buna ziua , as dori sa stiu daca se poate contesta o amenda primita in urmatoarea situatie : Eram intr-o seara pe la ora 23 cu inca doi prieteni in timp ce ... (vezi toată discuția)