avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor sau complice?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor sau complice?

Speta de caz concret:

O fata ma cheama la intalniri in mod continuu si insistent.
Cand ajung jos sunt asteptat de un grup de in jur de 5-7 indivizi care m-au atacat, si bagat in spital pt. aproximativ 1 saptamana.
Jandarmeria prinde pe agresorul principal.

Desi am depus plangere penala impotriva agresorului principal si al fete, politia o cheama pe fata in proces sub calitatea de "martora", iar pe un altul dintre ei care au dat cu pumnii si picioarele in mine in calitate de "martor".

Am intrebarea: este aceasta fata martora sau complice?
Politia m-a intrebat: v-a lovit cumva si ea?!
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 11:59, 12 Aprilie 2011
depinde de ceea ce e retinut in actul de trimitere in judecata, poate fi martor, complice sau instigator.
in urma probelor ce se vor administra fiecare poate deveni din martor -faptuitor.
Si cine decide asta?
catalin ciobanu a scris:

depinde de ceea ce e retinut in actul de trimitere in judecata, poate fi martor, complice sau instigator.

Poi camdeodata are calitatea de martor, si fata prinde tupeu.
Fata are calitatea de martor cata vreme nu exista probe care s-o acuze de participatia sa la activitatea infractionala.Nu poti atribui cuiva o alta calitate fara dovezi.Insa fiti convins ca, daca organele de cercetare penala vor constata, din declaratiile celorlalti, ca ei au actionat la indemnul fetei sau ca ea i-a ajutat ca ei sa va poata lovi, calitatea fetei in dosar se va schimba.Probabil estew doar o problema de timp.

Alte discuții în legătură

Martor sau complice? xuser xuser Ma confrunct cu urmatoarea speta concrenta. O fata, impreuna cu prietenul ei tot insistau sa iesim la o intalnire.Am primit acel nr. de telefon datorita ... (vezi toată discuția)
Pot fi acuzata de instigare? nicoleta92 nicoleta92 In urma cu ceva timp mergeam pe strada cand un anumit individ s-a dat la mine in sensul ca mi s-a adresat nepoliticos m-a luat in brate i-am cerut sa ma lase ... (vezi toată discuția)
Instigare???complicitate?? dia2120 dia2120 ce este mai grav :instigarea sau complicitatea ???? cum se poate dovedi instigarea??? e de ajuns declaratia (mincinoasa) a faptuitorului???:sorry: (vezi toată discuția)