avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu fara plata

Am avun cateva probleme si mi-am luat concediu fara salariu de la firma la care lucrez.Ma afecteaza cu ceva in caz k firma restructureaza din posturi,pot sa mai iau somaj,sau care sunt cauzele negative alea concediului fara salariu? Multumesc foarte mult...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:30, 5 Mai 2011
Pe perioada concediului fara plata contractul dumneavoastra de munca e suspendat, nu se platesc contributii sociale, nu e considerata vechime in munca, nu puteti beneficia de somaj. In rest, faptul ca ati fost acasa sau ati lucrat ar trebui sa fie totuna cand se analizeaza fiecare salariat si eventualii concediati.
1. CFP nu este perioada de cotizare nici pentru pensie, nici pentru sanatate, nici pentru somaj.
2. Veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni ati avut 12 luni cotizate la somaj.
3. Daca scadeti lunile in care ati fost in CFP trebuie sa va ramana 12 luni cotizate la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata ? zidaneqw zidaneqw daca am fost in concediu fara plata trei luni in acedt an cit ma poate tine un patron cu forme legale ca angajat pina imi a oferi somajul ? omu nu a avut ... (vezi toată discuția)
Fisa fiscala sandry 86 sandry 86 Am primit de curand fisa fiscala. In luna iulie a anului trecut scrie ca am relizat 0 venituri, dar am deduceri personale 350 ron. Intrebarea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Erika13 Erika13 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele situatii: -la cate zile de concediu fara plata (pt rezolvarea problemelor persoanle) am dreptul pe an (lucrez ... (vezi toată discuția)