avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata ?

daca am fost in concediu fara plata trei luni in acedt an
cit ma poate tine un patron cu forme legale ca angajat pina imi a oferi somajul ?
omu nu a avut lucrai si nea tinut acasa trei luni dar eu imi fac probleme ma gindesc
ca dupa lege daca am inteles bine am dreptul anual la trei luni de concediu fara plat si in rest mai am dreptul daca mai stau mult la somaj ?#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: zidaneqw , utilizator 17:51, 30 Martie 2013
Din ce cauza ati fost in concediu fara plata (CFP)? Ati facut cerere pentru asta?
Una dintre conditiile prevazute de Legea nr.76/2002 pentru a beneficia de somaj este sa veti un stagiu minim de cotizare la somaj de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj.

Cele 3 luni de CFP nu va afecteaza daca in ultimele 24 de luni anterioare datei incetarii c.i.m. aveti un stagiu minim de cotizare la somaj de 12 luni ..

CFP nu este considerat vechime in munca, stagiu de cotizare la pensie, la somaj sau in sistemul de sanatate ..
pur si simplu nu am avut lucrari si la intelegerea cu patronul neam facut cerere fara plata in speranta ca va gasi lucrari dar cu bugetele primariilor de acum asteptam (toata lumea e in asteptare) dar eu ma gindesc sa nu ne lase pe dinafara
el patronul zice ca ne poate tine in concediu fara plata 12 luni binenteles la intelegere nu e un patron rau dar la noi cei ce muncim e frica sa nu raminem cumva fara somaj la o adica, am facut cerere normal

mersi!:((
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2013
zidaneqw, utilizator
O perioada foarte mare de CP poate duce la imposibilitatea de a beneficia de indemnziatia de somaj ...
1. - Perioadele de concediu fara plata (CFP) sunt perioade in care nu beneficiati de stagiu de cotizare la pensie, sanatate si somaj.
- Cel mai bine ar fi fost sa va concedieze, sa beneficiati de indemnizatie si de somaj si cand se relua activitatea va reangaja pe aceleasi locuri de munca.
- Perioada de somaj indemnizat este stagiu de cotizare la pensie si sanatate.

2. Asa ca ar fi bine sa faceti o sesizare la ITM sa verifice daca angajatorul procedeaza legal.

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata Erika13 Erika13 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele situatii: -la cate zile de concediu fara plata (pt rezolvarea problemelor persoanle) am dreptul pe an (lucrez ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de somaj? Carabet Andreea Carabet Andreea Ma obliga la 90 zile de concediu fara plata, dar eu vreau sa stiu daca dupa aceste zile mai am dreptul la somaj?? (vezi toată discuția)
Somaj dupa cfp claudiu74 claudiu74 buna ziua. firma unde lucrez o duce mai greu in perioada aceasta cu lucrarile (constructii). patronii vor ca salariatii [u]sa faca cerere[/u] de concediu ... (vezi toată discuția)