firma unde lucrez o duce mai greu in perioada aceasta cu lucrarile (constructii).
patronii vor ca salariatii sa faca cerere de concediu fara salar pentru 2 saptamani , 1 luna etc
daca dupa cfs nu se dau drumul la lucrari si le zic sa ma dea in somaj,imi afecteaza faptul ca am stat in cfs 1 luna dreptul de a intra in somaj ( cotizatie ultimile 12 luni)?
1. Perioadele in care sunteti in CFP nu sunt perioade cotizate la somaj deci nu se iau in calculul indemnizatiei de somaj.
2. Trebuie sa gasiti (in ultimele 24 de luni) 12 luni cotizate la somaj.
Multumesc pentru raspuns . In caz de ma trimit o luna in CFP din ultimile 24 luni voi avea practic 23 de luni cu cotizatie la somaj (ultima luna CFP pe care am avut-o a fost in ianuaria 2005) . Sa inteleg ca ma pot baza pe somaj deoarece am rate de platit si consider somajul ca o minima plasa de siguranta pana imi gasesc altceva de munca .
1. Atunci veti beneficia de indemnizatie de somaj.
2. Pe adeverinta tip pentru somaj, unde se completeaza cele 12 luni necesare pentru calculul indemnizatiei de somaj, se sare peste luna in care aveti CFP si se trece alta luna din cele 24.