avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot beneficia de somaj?

Ma obliga la 90 zile de concediu fara plata, dar eu vreau sa stiu daca dupa aceste zile mai am dreptul la somaj??
Aveti dreptul la indemnizatia de somaj numai daca:
- c.i.m. va inceta pentru motoive neimputabile dvs
- aveti un stagiu de cotizare pentru somaj de minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
1. Perioada de concediu fara plata nu este perioada de cotizare la somaj.
2. Daca va obliga sa luati CFP nu este legal asa ca faceti o sesizare la ITM.
multumescc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata ? zidaneqw zidaneqw daca am fost in concediu fara plata trei luni in acedt an cit ma poate tine un patron cu forme legale ca angajat pina imi a oferi somajul ? omu nu a avut ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj daca am fost in concediu de ingrijirea copilului ursansorin ursansorin Buna ziua as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj daca am stat 3 ani in concediu de ingrijirea copilului. Precizez ca firma la care am lucrat a ... (vezi toată discuția)
Drept la somaj fyeratanye fyeratanye salut , am un coontract pe nedeterminat si firma in care lucrez acuma nu prea mai are de munca,am vb cu uni colegi si au spus ca o sa ne bage in concediu fara ... (vezi toată discuția)