avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot beneficia de somaj daca am fost in concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot beneficia de somaj daca am fost in concediu de ingrijirea copilului

Buna ziua as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj daca am stat 3 ani in concediu de ingrijirea copilului. Precizez ca firma la care am lucrat a dat faliment?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:01, 21 Ianuarie 2011
Buna dimineata !
Beneficiati de indemnizatie de somaj daca aveti stagiul de cotizare in ultimele 12 luni anterioare depunerii cererii de acordare a acestui drept ( constituie stagiu de cotizare si perioada CIC) .
C.i.m. trebuie sa va inceteze pentru motive neimputabile dvs si sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca demisionez mai beneficiez de somaj? mada_lore mada_lore am o intrebare daca astazi imi dau demisia de la o firma si tot astazi ma angajez la o alta firma , iar pe viitor cea din urma firma intra in faliment mai ... (vezi toată discuția)
Somaj cameliaczeran cameliaczeran \"Pentru a benefcia de somaj trebuie ca : 1. raportul de munca sa inceteze din motive neimputabile salariatului. 2. sa aveti un stagiu minim de cotizare de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? maryang maryang Mentionez ca am lucrat fara intrerupere la o firma timp de 3 ani.In octombrie anul trecut am intrat in somaj pe o perioada de 12 luni.Cu 2 martie 2011 mi-am ... (vezi toată discuția)