avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura de citare neindeplinita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura de citare neindeplinita

Mi s-a amânat o cauză vreo 3 termene pe motiv că nu s-a citat debitorul. Mai exact, la sediul firmei debitoare nu se găseşte decât mama administratorului, care de altfel, nu are nici o calitate. Citaţia se întoarce cu semnătura acesteia, dar aşa cum am mai spus, aceasta nu are nici o calitate. Ce pot face în acest caz? Am cerut şi citarea prin publicitate dar aceasta se face în situaţia în care nu este cunoscut sediul, ori noi îl cunoaştem. Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Katri , utilizator 15:07, 5 Mai 2011
Solicitati la ORC un certificat constator din care sa rezulte daca si-a modificat sediul. Depuneti-l la instanta. Poate are declarate niste puncte de lucru, astfel incat sa-si poata desfasura activitatea. Solicitati citarea societatii si la punctele de lucru.
Pai nu merge sa-i lipiti acolo pe usa o citatie si cu un martor care sa confirme? Aceasta e procedura cea mai usoara sa se exchiveze. Daca acolo e sediul firmei ce poti face altceva? Pentru ca de fapt nu cred ca poti sa umblii dupa alte adrese ale administratorului.
Am inteles ca solicita instanta la ORC date cu privire la sediu, dar nu imi fac sperante pentru ca sediul sigur e acolo. Referitor la punctele de lucru nu stiu daca are, as putea sa cer informatii la ORC dar nu stiu daca instanta va dispune citarea acolo. Citarea prin afisare nu ar trebuie sa o faca agentul procedural, este valabila oare si in cazul meu (obiectul este somatie de plata). Vă multumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum stabileste instanta efectiv adresa de citare a unui parat persoana juridica? Costin_Oprea Costin_Oprea Buna ziua. Am chemat in judecata o firma pentru neplata unei creante prin ordonanta de plata. Adresa firmei din contract difera de cea din Registrul ... (vezi toată discuția)
Citatie barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Daca o citatie a fost trimisa la o adresa mai veche a unei firme, insa curierul judecatoresc a gasit adresa corecta si a trecut-o in citatie, iar in dreptul ei ... (vezi toată discuția)
Fortarea procedurii ion minca ion minca Sint in process cu o firma si cu administratorul ei, ca persoana fizica, in faza de recurs. Aceasta, in mod abuziv, forteaza procedura de citare folosind mai ... (vezi toată discuția)