Buna ziua,
Povestea mea este putin cam lunga si in egala masura complicata, dar, sper ca cineva sa aiba rabdarea si bunavointa de a citi pana la capat si sa ma ajute cu un sfat...
M-am casatorit in anul 1997, iar dupa apropape 3 ani, eu si sotul meu ne-am despartit in fapt.
Din lipsa banilor nu am intentat actiunea de divort la momentul acela.
In anul 2003 cand am vrut sa depun actele de divort am constatat cu stupoare ca am 2 CNP-uri, da cititi bine, unul pe buletin si altul pe certificatul de nastere si de casatorie, in consecinta"eu nu eram eu" iar sotul meu nu era casatorit cu mine.
Nici o institutie a statului(starea civila si evidenta populatiei) nu era vezi- doamne vinovata, era vinovata de fiecare data cealalta institutie.
In 2004 am adus pe lume o minune de copil , care, din pacate, poarta numele fostului meu sot,pt ca la acea data eram casatorita din punct de vedere legal.
Tatal biologic al copilului nu a avut cum sa-l recunoasca atat timp cat eu ,legal, eram casatorita cu un alt barbat,mentionez ca nu intentionez sa-l dau in judecata pe tatal natural, nu si-a dorit copilul, nu l-a vazut NICIODATA chiar daca locuim in acelasi oras.
Zilele trecute m-am prezentat la starea civila unde a fost incheiata casatoria (acelasi birou teritorial emisese si cert. meu de nastere) pt rezolvarea situatiei CNP-ului, unde , constat ca sunt divortata din 2009 in urma actiunii intentate de fostul meu sot.
In consecinta , port un nume pe care din punct de vedere legal nu mai am voie sa-l port din 2009,fostul sot nestiind de existenta copilului , probabil a declarat ca nu au rezultat copii minori in perioada casatoriei, drept urmare casatoria a fost desfacuta , fiecare dintre soti sa revina la numele purtat inainte de casatorie.
Intrebarile mele sunt multe:
1. Nu a-r fi trebuit ca o anume institutie a Statului Roman sa comunice intr-un termen stabilit de Legiuitor aceasta Hotarare Judecatoreasca , la adresa de domiciliu, la adresa unde a fost inregistrata naserea, sau poate Oficiul Starii Civile care a fost instiintata de Judecatoria care a emis Hotararea de divort?
2.Ce trebuie sa fac in ceea ce priveste ce este mai important in aceasta situatie COPILUL?
Dupa ce voi intra in posesia Hotararii de divort va trebui sa-mi schimb numele, altul decat cel pe care il poarta copilul, in aceasta situatie nu voi putea ridica nici macar alocatia de stat a copilului..............s.a.m.d.
Spuneti-mi va rog din suflet, de unde si cu ce sa incep?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns:
gi-jane2 , moderator
12:01, 12 Mai 2011