avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pe un cont unde sunt doar imputernicit
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pe un cont unde sunt doar imputernicit

Buna ziua!As dori sa stiu daca executorul bancar imi poate pun poprire si pe un cont al unui prieten unde sunt imputernicita??sau doar pe conturile unde apar ca titular.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 13:30, 9 Mai 2011
executorul bancar nu poate dispune poprirea conturilor. doar executorul judecatoresc este abilitat sa intreprinda o astfel de actiune , dupa o procedura stricta, in cadrul careia veti fi incunostiintata si dv.
Titularul contului poate contesta poprirea daca aceasta se va intimpla (putin probabil), aratind ca dv. sunteti numai imputernicita, mandatata, sa efectuati operatiuni pe acel cont.
br_nicku, executorul bancar are aceleasi competente ca executorul judecatoresc in ceea ce priveste titlurile executorii apartinand bancii la care este angajat.
Deci, infiinteaza si popriri. Ce credeai ca vand imobile la licitatie si nu au voie sa faca popriri?
Nu are cum sa puna poprire pe un cont unde esti imputernicit pentru ca poprirea se infiinteaza pe nume si CNP ( titular de cont).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi incasez banii pe delegatii dintr-un cont blocat laurae11 laurae11 Am conturile blocate de 1 an. Salariul mi-l ridic numerar, insa de un timp tot plec in delegatii, iar banii pentru transport mi se vireaza in cont, de unde nu ... (vezi toată discuția)
Competenta executorului bancar vs competenta executorului judecatoresc miha19_87 miha19_87 SITUATIE: un executor bancar din cadrul Corpului executorilor bancari ai unei banci formuleaza cerere de investire a contractului de credit cu formula ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)