Am o mare problema cu un investitor din UK. Am ajuns la o intelegere verbala cu el sa accept o investitie de X lire intr-o firma pe care o vom infiinta (firma se va invarti in jurul unui software popular creeat de mine), in urma careia el va avea 60% din afacere si eu 40%. Am fost de acord cu el, si am schimbat cateva emailuri felicitandu-ne pt afacere (practic confirmand faptul ca exista o intelegere), dar nu am specificat niciodata (nici unul din noi) care sunt termenii afacerii in emailuri.
Intre timp, am primit o oferta mult mai buna de la altcineva, si as vrea sa-l refuz pe primul investitor. Cand i-am dat "vestea", primul investitor m-a amenintat ca ma da in judecata, pe baza intelegerii verbale pe care o avem (aparent, in UK intelegerea verbala are aceeasi valoare ca si cea scrisa).
Iata intrebarile mele:
1. Daca vrea sa ma dea in judecata, trebuie sa o faca in Romania sau in UK ? Eu eram pe teritoriul Romaniei cand am acceptat intelegerea (conversatie la telefon)
2. Este acceptata ca proba in instanta in Romania o intelegere verbala ? Dar emailurile ?
Buna seara !
Conform prevederilor legislatiei roamnesti in vigoare nu se poate face nimic in sensul obligarii dvs. la incheierea acelei afaceri .
Nu cunosc legislatia UK , insa , in masura in care nu s-au specificat in niciun document/ mail conditiile incheierii intelegerii , nu vad sanse de reusita ale investitorului respectiv .
Imi puteti spune va rog si daca investitorul poate cere daune (morale sau de alt fel), si cum se calculeaza aceste daune ?
Si daca imi puteti lamuri si situatia cu actionarea in judecata , daca s-ar face in Romania sau UK...
In Romania sigur nu ar avea obiect o asemenea actiune .... probabil ca acel investitor se bazeaza pe legilatia UK (pe care nu o cunosc) . Parerea mea este ca merge la intimidare si atat .