avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Intelegere verbala - proba in instanta ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Intelegere verbala - proba in instanta ?

Buna ziua

Am o mare problema cu un investitor din UK. Am ajuns la o intelegere verbala cu el sa accept o investitie de X lire intr-o firma pe care o vom infiinta (firma se va invarti in jurul unui software popular creeat de mine), in urma careia el va avea 60% din afacere si eu 40%. Am fost de acord cu el, si am schimbat cateva emailuri felicitandu-ne pt afacere (practic confirmand faptul ca exista o intelegere), dar nu am specificat niciodata (nici unul din noi) care sunt termenii afacerii in emailuri.
Intre timp, am primit o oferta mult mai buna de la altcineva, si as vrea sa-l refuz pe primul investitor. Cand i-am dat "vestea", primul investitor m-a amenintat ca ma da in judecata, pe baza intelegerii verbale pe care o avem (aparent, in UK intelegerea verbala are aceeasi valoare ca si cea scrisa).

Iata intrebarile mele:

1. Daca vrea sa ma dea in judecata, trebuie sa o faca in Romania sau in UK ? Eu eram pe teritoriul Romaniei cand am acceptat intelegerea (conversatie la telefon)
2. Este acceptata ca proba in instanta in Romania o intelegere verbala ? Dar emailurile ?

Va multumesc mult!

Sergiu
Cel mai recent răspuns: exangajat , utilizator 21:03, 5 Mai 2011
Buna seara !
Conform prevederilor legislatiei roamnesti in vigoare nu se poate face nimic in sensul obligarii dvs. la incheierea acelei afaceri .
Nu cunosc legislatia UK , insa , in masura in care nu s-au specificat in niciun document/ mail conditiile incheierii intelegerii , nu vad sanse de reusita ale investitorului respectiv .
va multumesc!

Imi puteti spune va rog si daca investitorul poate cere daune (morale sau de alt fel), si cum se calculeaza aceste daune ?
Si daca imi puteti lamuri si situatia cu actionarea in judecata , daca s-ar face in Romania sau UK...

multumesc din nou,
Sergiu
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
exangajat, utilizator
In Romania sigur nu ar avea obiect o asemenea actiune .... probabil ca acel investitor se bazeaza pe legilatia UK (pe care nu o cunosc) . Parerea mea este ca merge la intimidare si atat .
imi puteti spune va rog daca actionarea in judecata se face in Romania? Sau.. se face in UK ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am de plătit pensie alimentară de 700 de lire în ... Mary2024 Mary2024 Bună ziua. Am de plătit pensie alimentară de 700 de lire în România. În prezent plătesc doar 400 deoarece nu am posibilitate mai multă și se pare ca ... (vezi toată discuția)
Cum pot obține dovada veniturilor din anglia ale fostului soț? Îmi este necesară pentru a-l determina să plătească pensia de întreținere a minorului RoxyPity RoxyPity Cum pot obtine un act(din Anglia) cu salariul fostului meu sot ce lucreaza in Anglia ?Acest act imi este necesar pentru al determina sa plateasca cei 25% ... (vezi toată discuția)
Protejarea unei idei de afacere Axinte Ion Axinte Ion Am o idee de afacere si urmeaza sa ma intalnesc cu niste potentiali investitori. Cum as putea sa o protejez, ca sa nu ajung in situatia in care potentialii ... (vezi toată discuția)