avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inselatorie cu teren si casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inselatorie cu teren si casa

Salut. Am o cunostinta din UK care a fost convins acum vreo 3 ani sa vina in Romania si sa traiasca aici (nu mai are nici un fel de rude si are 62 ani). Si'a vandut casa din Londra si ce mai avea de valoarea, si'a pus banii in banca. Familia care l'a convins, i'a spus ca vor lua un duplex si ca vor trai impreuna fericiti pana la adanci batraneti. Omul (sa'i spunem Bob) a pus banii in contul lor, iar ei cu banii acestia (200.000 lire sterline) a cumparat o bucata de pamant in Cluj, pe care se afla inceput un duplex). Cand s'a facut contractul de vanzare-cumparare, Bob a venit in tara si a fost de acord ca respectivul contract sa fie facut in doua parti - jumatate din casa si jumatate din pamant pe numele lui, iar cealalta jumatate de casa si parte de pamant, pe numele lor. In plus, le'a mai dat inca vre'o 80.000 euro ca sa se finiseze casa. Se pare ca banii n'au ajuns decat pt a finisa partea lor de casa - nu si a lui Bob. Din pacate, banii lui s'au terminat inainte de a finisa si partea lui de casa. #-o . La un moment dat, prin august anul curent, si'a dat seama ca ei nu sunt oamenii cu care el ar putea trai si a decis (conform unei intelegeri verbale anterioare) ca vrea sa vanda casa si sa se mute la niste prieteni in Irlanda. Conform acelei intelegeri verbale anterioare, ei ar fi trebuit sa se mute in apartamentul de o camera (pe care'l aveau inainte de a'l cunoaste pe Bob), sa vanda casa si toti banii sa'i revina lui bob. Dar... asa cum va dati seama, s'au razgandit, dandu'si seama ca le place noua casa...X-(. Am incercat sa'l ajut pe Bob, facandu'i legatura cu un prieten avocat, care i'a spus ca ar avea sanse sa recupereze banii pe casa daca ii da in judecata, bazandu'se pe faptul ca poate sa dovedeasca ca banii transferati prin ordin bancar din contul lui Bob in contul respectivei familii nu au o justificare.

Intrebarea mea la voi este daca este adevarat ca are o sansa ca cea descrisa mai sus sau nu. Pot da mai multe detalii la cerere.

Va multumesc.
Cu stima,
Gabi
Cel mai recent răspuns: ni_leta , utilizator 17:35, 19 Decembrie 2009
Si pererea mea este ca poate avea castig de cauza. Englezul poate dovedi prin atatea acte faptul ca a fost detinatorul unor sume de bani uriase, poate dovedi vanzarea casei sale din Londra, se poate demonstra faptul ca familia cu care a intrat in parteneriat , inainte de a-l aduce pe el in tara, traia intr-un apartament modest si ca intre timp nu au avut cum sa produca sume d bani care sa le permita construirea unui duplaex, si altele. Nu suntem intr-o situatie fara iesire, in niciun caz. Totul este sa actioneze , cat mai rapid , pentru a nu mai interveni cine stie ce , si sa aiba grija la termenele de prescriptie si altele. Cel mai bine este sa aiba un avocat care sa se ocupe cu buna crewdinta de cazul sau.
Inteleg si multumesc foarte mult pentru raspunsul rapid. Avocatul de care spuneam a incercat sa faca in asa fel incat familia respectiva sa nu poata vinde partea lor de duplex, dar a aparut o problema si anume ca la curtea de apel (scuze dar nu cunosc deloc termenii legali) s'a dat o decizie, cum ca nu se poate impune familiei respective sa nu vanda casa decat daca Bob e dispus sa plateasca(?) (sau sa puna intr'o banca??) jumatate din valoarea evaluarii partii lor de duplex, ceea ce mi se pare de strigat la cer, avand in vedere pe de o parte ca nu mai are bani decat din pensie si pe de alta parte ca el este partea vatamata in toata chestiunea asta. Ce'ar trebui sa se faca in cazul asta?

Multumresc inca o data.
Gabi
Banuiesc ca Bob ar trebui sa-i dea in judecata pe 'prietenii' lui, iar pana se va desfasura procesul scoate certificat de grefa pe care-l depune la fisc si la CF. Oricum, banuiesc ca Bob si respectiva familie au imobilul in indiviziune. Daca Bob era inspirat, cumpara tot imobilul pe numele sau si le vindea respectivilor o cota printr-un contract de vanzare - cumparare cu clauza de intretinere. In situatia de fata cred ca Bob ar putea dovedi ca este vorba de o vanzare simulata in ceea ce priveste cota acelei familii.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgenta! ContSters17077 ContSters17077 Buna.in primul rand as aprecia f mult daca cineva de pe forum ar acorda atentie si problemei pe care o voi aduce in discutie,asta pentru ca am mai solicitat ... (vezi toată discuția)
Este vreun motiv sa se gandeasca la ceva rau daca a acceptat bani de la un cetatean strain si nu s-a mai dus la el? marrius_danny marrius_danny o intrebare pe care mi'a adresat'o o prietena:acum ceva timp a intrat pe un site de matrimoniale de la noi si acolo a abordat'o un italian.din vorba in ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare - probleme cu promitentul cumparator anamaria08 anamaria08 In primavara anului 2008 am semnat un antecontract de vanzare cumparare in care ma obligam sa'i vand un teren extravilan prominentului cumparator pentru care ... (vezi toată discuția)