avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este vreun motiv sa se gandeasca la ceva rau daca a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este vreun motiv sa se gandeasca la ceva rau daca a acceptat bani de la un cetatean strain si nu s-a mai dus la el?

o intrebare pe care mi'a adresat'o o prietena:acum ceva timp a intrat pe un site de matrimoniale de la noi si acolo a abordat'o un italian.din vorba in vorba(in engleza)acesta i'a zis k ar vrea sa mearga la el.in gluma ea a zis k accepta,ca e de acord.el s'a oferit sa trimita bani de drum si a si facut'o.vazand k are bani de primit(50 euro) dupa ceva timp ea a mers sa ii scoata,insa nu a mers in italia pt k are facultate aici si nu are cum sa plece.vazand k nu merge la el intr'un final,italianul i'a scris tot felul de mesaje in care a injurat'o urat.acum ea se teme sa nu ii faca ceva rau si sa nu aiba de a face cu politia mai tarziu.are de ce sa se teama sau poate fi considerat abuz de incredere?va multumesc aniticipat
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 19:08, 11 Noiembrie 2011
nu poate trimite banii inapoi?
marrius_danny a scris:

in gluma ea a zis k accepta,ca e de acord.el s'a oferit sa trimita bani de drum si a si facut'o.vazand k are bani de primit(50 euro) dupa ceva timp ea a mers sa ii scoata,insa nu a mers in italia pt k are facultate aici si nu are cum sa plece

Suma mentionata este ridicol de mica, putin probabil sa intampine neplaceri.

(offtopic: Ca un facut, amica Dvs si-a dat seama ca nu poate merge in Italia... exact dupa ce a ridicat banii? Daca cineva se poate razgandi de mai multe ori pe luna in situatii similare, se poate afirma ca indecizia este profitabila. Asta e un aspect etic, nu unul legal, si nici nu are legatura cu problema relatata)
Ceea ce a facut amica dvs. se numeste inselaciune si chiar daca suma este mica este posibil ca acel italian sa depuna o plangere daca el considera ca poate sa dovedeasca ca acei bani au fost trimis in urma unei intelegeri pe care prietena dvs. nu a respectat-o cand s-a vazut cu banii in mana. Sa speram insa ca nu va fi asa si va recomand sa o sfatuiti sa inapoieze banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata reparare telefon gasit ValiF ValiF Bună ziua / bună seara! De aproximativ o lună şi jumătate mă lovesc de o situaţie tare ciudată în ceea ce priveşte un telefon ce l’am găsit ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Zuzu89 Zuzu89 Buna ,ma numesc Ana ,am 21 de ani si tocmai termin al doilea an de facultate iar in prezent locuiesc cu mama mea.Aceasta a facut un proces pentru pensie ... (vezi toată discuția)
Urgent ajutorrr laluna13 laluna13 am semnat cu o agentie imobiliara ( in italia ) o propunere pt achizitionarea unui imobil , propunere irevocabila, in aceasta e scris ca tb sa ma prezint la ... (vezi toată discuția)