avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ,ma numesc Ana ,am 21 de ani si tocmai termin al doilea an de facultate iar in prezent locuiesc cu mama mea.Aceasta a facut un proces pentru pensie alimentara in 2006 (tatal meu inca locuia cu noi atunci,ei au divortat in 2007,iar in aprilie 2010,in urma partajului, el s’a mutat)dar tatal meu nu imi trimitea banii decat atunci cand mama il amenintza ca se duce la politie.Pana la urma mama a deschis un dosar penal la politie(eu fiind minora pe atunci) in urma caruia tatal meu imi trimitea 1 milion la 3 luni si se considera ca are bunavointa deci oricum nu patea nimic.De mai bne de un an jumatate nu am mai primit niciun ban de la el am incercat s trimit dosarul de la politie la parchet dar ei tot plimba dosarul fara niciun rezultat(mai noi cand am cerut la politie sa vedem dosarul sa intelegem de ce cei de la parchet l’au trimis inapoi domnu de la politie s’a dat ocupat si a zis ca o a trimita dosarul inapoi la parchet).Intrebarea este ce pot sa fac ca dosarul meu sa ajunga in instanta intr’un proces penal? (mentionez ca atunci cand tatal meu s’a mutat in luna aprilie 2010 mama mea i’a dat apromimatix 45.000 euro in urma partajului iar el de atunci tot ne face procese(nu e multumit cu suma pe care i’a dat’o mama si doreste cu orice pret mai multi bani in momentul de fata chiar vrea sa ne vanda casa in care stam la licitatie) si are bani de avocati.
ar trebui sa executati silit datoria restanta.
prin hotararea ce-o aveti, s-a stabilit sa primiti pensie pana la 18 ani.pt a primi pensie, va trebui sa va actionati tatal in judecata pt stabilirea unei pensii si sa depuneti dovada ca sunteti studenta
Din pacate.. . ati pierdut pensia de intretinere pe o perioada de 2 ani, pentru ca dupa ce ati intrat la facultate, ati ramas in pasivitate si nu ati formulat in nume personal o actiune de stabilire pensie in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor.
Tatal dvs. nu a mai achitat pensia de intretinere, pentru ca dupa varsta majoratului, nu o mai datoreaza ,obligatia acestuia incetand de drept odata cu implinirea de catre dvs. a varstei de 18 ani, lucru prevazut de altfel in dispozitivul sentintei respective.
Prin urmare, este necesar sa formulati acum aceasta actiune, insa daca actiunea dvs. va fi admisa, tatal va fi obligat la plata pensiei de intretinere de la data introducerii actiunii.
In privinta pensiei restante, este de verificat daca termenul de prescriptie de 3 ani este sau nu implinit , iar daca nu, apelati la serviciile unui executor judecatoresc.
Consultati avocat.
Buna ,ma numesc Ana ,am 21 de ani si tocmai termin al doilea an de facultate iar in prezent locuiesc cu mama mea.

Sesizati judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati , in vederea stabilirii obligatiei de intretinere ( plata pensiei trebuie facuta pana la implinirea varstei de 26 de ani , daca studiati ).
In procesul penal , constituiti-va parte civila pentru o suma de bani ce reprezinta prejudiciul ce v-a fost cauzat (ulterior , puteti retrage plangerea penala prealabila ).
In ceea ce priveste ultimii trei ani de neplata, va puteti adresa judecatoriei , pentru a fi stabilita aceasta obligatie , retroactiv.

Succes.

Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara, a doua facultate bradley bradley Buna ziua! Am 23 de ani, am terminat o facultate si un masterat de stat, forma de invatamant zi, loc cu taxa, iar acum vreau sa incep o noua facultate, tot de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara karima_lumi karima_lumi Acum 11 ani sotul meu a divortat, avand 2 fete din casatoria respectiva.In prezent este casatorit si avem o fetita. La divort pensia alimentara a fost 85 RON ... (vezi toată discuția)
Presiuni mancipri mancipri speta : mama face la parchet plangere penala pentru abandon de familie deoarece tatal nu a platit 3 luni pensia de intretinere pentru copil .parchetul trimite ... (vezi toată discuția)