avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Acum 11 ani sotul meu a divortat, avand 2 fete din casatoria respectiva.In prezent este casatorit si avem o fetita. La divort pensia alimentara a fost 85 RON amandoua, ulterior fosta la dat judecata pentru pensia alimentara acum 4 ani si a fost 85 lei pentru fiecare in parte. De fiecare data cand isi schimba sotul locul de munca aceasta il da in judecata. Nu ar fi nici o problema, dar anul trecut l'au dat in judecata si fosta si fetele. Sotul meu este sofer pe tir, salariul net este de 780 RON. Iar in momentul cand primeste curse exterior este platit la km aceasta fiind diurna, bani pentru mancare. S'a luat in calcul si aceasta diurna si s'a stabilit pensia de 1000 RON fiecare, deci 2000 RON amandoua. Sotul meu nu are tot timpul curse si este plecat in jur de 30 de zile cel mult...Am facut recurs dar nu am rezolvat nimic tot aceeasi suma s'a dat fara drept de apel irevocabil. Va rog frumos sa ma ajutati sau sa'mi spuneti ce putem face pentru ca nu am de unde sa dau acesti bani. Am de dat in jur de 10800 RON din urma diferenta plus 2000 RON in fiecare luna de acum in colo. Juristul de la firma sotului meu a zis ca nu are de unde sa'i dea acesti bani si ca el va trimite 1/2 din salariu sotului meu de 780 RON ca el nu se baga la diurna sotului meu pentru ca nu are caracter permanent. Va rog sa'mi spuneti ce pot face daca se mai poate vreun recurs, se poate ataca intr'un fel sau altul, unde trebuie sa merg. Nu am de unde sa'i dau acei bani. Cei de la servici au zis sa numai lucreze vreo cateva luni, dar daca nu mai lucreaza nu pot plati rata la apartament, nu avem din ce trai.Suntem disperati va rugam sa ne ajutati sa putem rezolva ceva! Va multumim! Astept raspunsuri pe e-mail: karima_lumi@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 19:28, 1 Februarie 2012
In instanta sotul, a aratat ca mai are un copil in intretinere. Legal intretinerea este 30% din valoarea veniturilor obtinute pentru toti trei copii, adica 10% pentru fiecare. Poate deschide urgent o actiune cu obiect de judecata "diminuare pensie intretinere", si totodata sa urmareasca daca fetele majore realizeaza venituri si daca sunt intr-o relatie de concubinaj sau casatorite, Sunt chestiuni, de principiul de drept care numai un avocat va poate ajuta. Cei 10800 RON trebuie sa-i achitati intrucat nu s-a facut diligente in instanta pentru diminuarea pensiei de intretinere. Ok..Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere de 2000 lei din salariu net de 780 lei alexandru1969 alexandru1969 lucrez ca sofer si am un salariu net de 780 ron anul trecut am avut un proces cu fosta sotie pentru marire pensiei de intretinere pentru doi copii in urma ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Zuzu89 Zuzu89 Buna ,ma numesc Ana ,am 21 de ani si tocmai termin al doilea an de facultate iar in prezent locuiesc cu mama mea.Aceasta a facut un proces pentru pensie ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentare ptr fiicele mele lanfrancom lanfrancom buna, va rog frumos ,sa-mi explice cineva referitor la intrebarile pe care le am de spus apoi voi vrea un raspuns corect si onest. ptr inceput as vrea sa va ... (vezi toată discuția)