am inceput divortul in anul 2004....judecatorarea a intrebat pe fiica mea cea mare,ca in acel an avea varsta de 10 ani iar cea mica 8 ani cea mare a decis sa stea cu fostul sot si atunci judecatoare a decis ca amandoua sa se incuvinteze sotului.
Deci in anul 2004 fiica cea mare avea 10 ani, iar cea mica 8. Mai mult ca sigur in hotararea de divort scrie ca dv datorati pensie de intretinere pana la majoratul fetelor. Suntem in anul 2013, deci fiica cea mare are 19 ani, iar cea mica 17.
Pentru fiica cea mare, obligatia dv de a-i da pensie a incetat odata cu majoratul. Daca aceasta doreste pensie in continare, va trebui sa va dea in judecata si sa demonstreze ca isi conitua studiile.
In acest moment, dv datorati pensie de intretinere fiicei de 17 ani.
In legatura cu pensia restanta:
Ceea ce nu am spus este ca cand am terminat divortul eu am treb sa platesc 33 la suta din salariul minim care era in acel an si eu trebuia sa platesc 1.000.000 lei
Nu ati specificat daca in hotarare scrie suma fixa de 1.000.000 lei sau procent. Daca prin hotarare ati fost obligata la plata in procent, nu mai are relevanta faptul ca in 2004 datoria dv era de 1 milion de lei. Suma datorata cu trecerea timpului a fost marita de fiecare data cand s-a majorat si salariul minim pe economie, nu a ramas aceeasi ca in 2004.
In prezent, in ceea ce priveste restul de plata, fiica cea mica va poate cere numai dreptul ei pe ultimii trei ani (respectiv 1/6 din venitul minim pe economie sau 1/2 din cei 1 milion daca ati avut trecuta suma fixa), pentru restul a intervenit prescriptia. Pentru fiica cea mare, pentru ultimul an nu-i datorati nimic, fiind majora, iar pentru suma datorata pana la majorat termenul de prescriptie curge diferit pentru fiecare suma lunara in parte. Va trebui sa faceti un calcul.