avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... presiuni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

presiuni

speta : mama face la parchet plangere penala pentru abandon de familie deoarece tatal nu a platit 3 luni pensia de intretinere pentru copil .parchetul trimite plangerea la politie ptr. cercetari . politia cheama mama la audieri , apoi il cheama si pe tata si se constata ca intr-adevar pensia nu a fost platita timp de 3 luni . la cateva zile din suma de 650 lei restanta , mama primeste doar 200 lei. imediat dupa aceasta ,mama este invitata telefonic la politie sa isi retraga plangerea pe motiv ca tatal si-a dat cuvantul ca ii va plati si restul.....si sa poata sa inchida (politistul) dosarul ?!? mama a refuzat sa isi retraga plangerea pana nu primeste toti banii. cu toate acestea politistul suna mereu si ultimul telefon a sunat cam asa " doamna , eu m-am tinut de cuvant si ti-am facut rost de bani . vino la politie sa iti detragi plangerea sa inchei dosarul ca plec in concediu " ce poate face mama in asemenea caz , fiind evident supusa unor presiuni ?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 18:36, 30 Iulie 2010
Nu poate fi vorba de "presiuni".
Politistul trebuie sa dea o solutie-n dosar, important este ce vrea mama cu adevarat.
In afara de plata pensiei de intretinere, tatal ar trebui sa aibe si relatii personale cu minorul, or, atat timp cat parintii sunt dusmani....
normal . datoria politistului este sa dea o solutie in dosar . ce nu inteleg este de ce politistul insista ca mama sa isi retraga plangerea .... relatiile tatalui cu minorul suna cam asa : nu l-a vizitat pe copil niciodata in 11 ani . pensie nu i-a platit 10 ani . a inceput sa plateasca doar de anul trecut in urma unei plangeri penale de abandon , pentru care parchetul l-a trimis in judecata si deja este din nou restant la plata 3 luni. oare in acest caz ar putea exista prietenie intre parinti ?
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
mancipri, utilizator
of...ce prietenie sa existe intre parinti,daca tatal nu a contribuit 10 ani la intretinerea si educatia copilului?mama trebuie sa primeasca toti banii,nu trebuie sa cedeze la asa zisa presiune.macar in al 13 ceas tatal sa dea dovada ca este TATA.
Buna seara.
Intre noi fie spus:" Daca politistul vrea sa plece in concediu sa-i dea el diferenta de bani doamnei ( mama si asa vad ca 10 ani nu a beneficiat de pensie alimentara pentru copil ).
Sa nu cedeze insistentelor politistului.
:thumbup:
Pe de alta parte este si vina mamei ca in toti acesti ani a ramas in pasivitate. Daca mama in decursul celor 10 ani nu a depus eforturi pentru punerea in executare a hotararii pentru pensia alimentara, inseamna ca nu a avut nevoie de acei bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pensie alimentara mancipri mancipri cum se pune in executare silita o majorare de pensie alimentara copil ? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mancipri mancipri in luna mai 2009 , mama unui minor in varsta de 10 ani , a facut o plangere penala pentru abandon de familie , la parchet . in plangere arata faptul ca fostul ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie mancipri mancipri In data de 9 mai 2011 se implinesc 2 ani de cand o mama a depus la parchet , impotriva fostului sot , o plangere penala de abandon de familie , deoarece ... (vezi toată discuția)