avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de audit institutii publice
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de audit institutii publice

Va rog mult, ma poate ajuta cineva cu un model de contract de audit pentru insitutiile publice, respectiv primarii??

Succes in toate!
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 18:36, 2 Iulie 2008
CONTRACT DE AUDIT FINANCIAR -
- Model -

Art. 1. PÃRTILE CONTRACTANTE
S.C. ..........................., cu sediul în ............................., înregistratã la Registrul Comertului sub nr. ......................., având cont nr. ............ deschis la ................, cod fiscal ......................, reprezentatã de cãtre ........................, denumitã în prezentul contract AUDITOR,
ºi
S.C. ..........................., cu sediul în ............................., înregistratã la Registrul Comertului sub nr. ......................., având cont nr. ............ deschis la ................, cod fiscal ......................, reprezentatã de cãtre .........................., denumitã în prezentul contract BENEFICIAR
Au convenit încheierea urmãtorului contract, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 75/1999 privind activitatea de audit financiar.
Art. 2. OBIECTUL CONTRACTULUI
Obiectul contractului îl constituie verificarea de cãtre auditor, a situatiilor financiare ale beneficiarului, contra unui onorariu.
Opinia auditorului cu privire la conturile anuale va fi prezentatã în "Raportul de Audit" si se va sprijini pe rezultatele activitãtii desfãsurate în cursul anului.
Art. 3. DURATA CONTRACTULUI
Prezentul contract se încheie pe o duratã de ................ si intrã în vigoare de la data semnãrii lui.
Art. 4. ONORARIUL AUDITORULUI
Beneficiarul va plãti auditorului pentru activitãþile prestate un onorariu de .......... lei pe lunã, plãtibil la data de ............. ale fiecãrei luni pe întreaga duratã a contractului.
Plata se face prin virament în contul auditorului nr. .........., deschis la Banca .......... Onorariul se poate renegocia anual.
Art. 5. OBLIGATIILE AUDITORULUI
Auditorul se obligã:
- sã verifice situatiilor financiare ale beneficiarului;
- sã întocmeascã anual "Raportul de Audit" si sã rãspundã pentru realitatea datelor din acesta.
Art. 6. OBLIGATIILE BENEFICIARULUI
Beneficiarul se obligã:
- sã plãteascã auditorului onorariul la termenele si în conditiile stabilite în prezentul contract;
- sã furnizeze date, documente si informatii corecte asupra activitãtii societãþii pentru realizarea lucrãrilor si prestatiilor prevãzute în contract de cãtre auditor.
Art. 7. CONFIDENTIALITATE
Pãrþile se obligã sã asigure deplina confidenþialitate a lucrãrilor.
Art. 8. RÃSPUNDEREA CONTRACTUALÃ
Beneficiarul va plãti penalitati de întârziere de .... % pentru fiecare zi de întârziere de la plata onorariului auditorului.
Partea care invocã neîndeplinirea obligatiile contractuale de cãtre cealaltã parte, poate cere daune interese.
Art. 9. FORTA MAJORÃ
Orice împrejurare independentã de vointa pãrtilor contractante, intervenitã dupã data semnãrii contractului si care împiedicã executarea acestuia este consideratã ca fortã majorã si exonereazã de rãspundere partea care o invocã. Sunt considerate ca fortã majorã, în sensul acestei clauze, împrejurãri ca: rãzboi, revolutie, calamitãti. Partea care invocã forta majorã trebuie sã anunte cealaltã parte în termen de 10 zile de la data aparitiei respectivului caz de fortã majorã.
Dupã încetarea cazului de fortã majorã, partea care l-a invocat, îsi va relua obligatiile contractuale în termen de 3 zile si va anunta cealaltã parte. Dacã nu procedeazã la anuntarea, în termenele prevãzute mai sus, a începerii si încetãrii cazului de fortã majorã, partea care îl invocã va suporta toate daunele provocate celeilalte pãrti prin neanuntarea în termen.
Art. 10. ÎNCETAREA CONTRACTULUI
Prezentul contract înceteazã prin rezilierea de cãtre oricare dintre pãrti cu o notificare prealabilã de 15 zile înainte de data propusã pentru reziliere.
Art. 11. LITIGII
Litigiile care vor izvorî din prezentul contract sau în legãturã cu prezentul contract, inclusiv cele referitoare la validitatea, interpretarea, executarea sau desfiintarea lui, vor fi solutionate pe cale amiabilã.
Dacã pãrtile nu vor ajunge la o întelegere amiabilã, atunci litigiile vor fi înaintate spre solutionare instantelor competente.
Art. 12. Prezentul contract se încheie în . exemplare, din care un exemplar se depune la Filiala Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din România în raza cãreia îsi are sediul prestatorul, în termen de ..... zile de la încheiere.
AUDITOR, BENEFICIAR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii alina cristi alina cristi buna ziua!am si eu o problema..m-ar putea ajuta cineva cu un modelde contract prestari servicii la o firma care are ca ob de activitate spalatorie auto?vreau ... (vezi toată discuția)
Acord cadru nicolaus nicolaus va rog daca poate sa ma ajute cineva cu un acord cadru pentru serviciile de curatenie! (vezi toată discuția)
Help! ContSters53919 ContSters53919 :-/Am nevoie urgenta de un model de contract de colaborare(Cab.Avocatura-Societate Comerciala). Sunt "avariata" rau! :(( Help!!! Pana maine! Multumesc ... (vezi toată discuția)