avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social modificat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social modificat



Buna ziua,

Am infiintat o societate comerciala,acum cateva luni.Activitatea se desfasura la punctul de lucru inchiriat ulterior.Am fost nevoita sa renunt la punctul de lucru,si acum as dori sa activez pe sediul social (in principiu sa pot emite facturi).In actul constitutiv scrie ca firma nu-si desf activ la sediul social,si as dori sa devina activ.Cum procedez?Si cam ce cheltuieli implica acest lucru?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 17:21, 3 Iulie 2008
In aceste comditii terbuie sa faceti o horarare AGA / decizia asociatului unic prin care hotarati modificarea actului constitutiv, in sensul ca firma poate desfasuara la sediul social si alte activitati decat cele de birou.

Dupa aceea scoateti contorul de cuvinte de la AGA, actualizati actul constitutiv si completati declaratia model 2 unde specificati activitatile desfasurate la sediul social si mergeti cu dosarul la ORC.

Taxele cred ca sunt in jur de 300 RON+onorariu avocat (daca nu le faceti singur).

Mai aveti nevoie si de 2 timbre judiciare de 0.15 lei fiecare.

Va recomand o hotarare AGA prin care sa modificati actul constitutiv, in sensul sa hotarati ca societatea sa poata desfasuara si alte activitati la sediul social.
Hoatararea trebuie sa ajunga ORC unde completati formularul model 2 , plus 2 timbre judiciare de 0.15 lei fiecare si hotararea se poate publica.

mirela ion a scris:



Buna ziua,

Am infiintat o societate comerciala,acum cateva luni.Activitatea se desfasura la punctul de lucru inchiriat ulterior.Am fost nevoita sa renunt la punctul de lucru,si acum as dori sa activez pe sediul social (in principiu sa pot emite facturi).In actul constitutiv scrie ca firma nu-si desf activ la sediul social,si as dori sa devina activ.Cum procedez?Si cam ce cheltuieli implica acest lucru?

Va multumesc!


Nu se face nicio hotarare AGA pentru avizarea de activitati la sediu.
Completati declaratia model 3 de aici: [ link extern ]
si cu un timbru de 0.3 lei ati rezolvat problema.
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2008
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Buna ziua!
Se numeste avizare.
Completati o declaratie model 3 in care treceti toate codurile CAEN pe care le desfasurati la sediu.
Completati si cererea tip de la registrul comertului, unde veti bifa numai casuta de avizare.
Va mai trebuie o imputernicire din partea societatii.
Le puneti pe toate intr-un dosar cu sina.
Ca si cheltuieli, sunt taxele de la registrul comertului si onorariul avocatului,in cazul in care angajati un asemenea specimen.
Ulterior, veti forma un alt dosar pentru Acordul de functionaer de la primarie.
-Certificat de inregistrare
-Certificat constatator
-Contract de salubritate
-Contract in baza caruia firma detine spatiul
-Cerere tip de la primarie
-Taxe, in functie de ce activitati desfasurati.
-Imputernicire
Cu stima,
av. Silviu Serban
Avand in vedere ca in actul constitutiv este prevazut faptul ca firma nu desfasoara activitate la sediu, consider ca este nevoie si de hotararea AGA.

In cazul in care prin actul constitutiv nu ar fi existat interdictia de a desfasura activitate la sediu ar fi fost suficient decl. model 2 si nu 3, dar in conditiile date consider ca trebuie modificat acel articol din actul constitutiv. Poate nu am inteles eu bine, dar utilizatorul asa ne-a informat.

Referitor la decl. model 3, precizez ca aceasta se foloseste atunci cand la sediu au fost autorizate activitati si se doreaste schimbarea acestora cu alte activitati; atunci cad la sediu nu au mai fost autorizate alte activitati decat cele de birou se foloseste decl model 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inapoiere certificat constatator RMD_82 RMD_82 In cazul schimbarii sediului social, cesiunii de parti sociale si a revocarii administratorului se inapoiaza Certificate Constatatoare ORC-ului. Cand Se ... (vezi toată discuția)
Mai multe cereri la registru marianna marianna am urmatoarele mentiuni pe aceeasi firma: infiintare punct de lucru desfiintare punct de lucru prelungire sediu punct de lucru extindere obiect de ... (vezi toată discuția)
Deschidere punct de lucru B.E.C. ARION B.E.C. ARION o societate comerciala infiintata in Buzau, cu sediul social in Buzau, doreste sa deschida un punct de lucru cu activitate in Voluntari si un punct de lucru cu ... (vezi toată discuția)