avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inapoiere Certificat Constatator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inapoiere Certificat Constatator

In cazul schimbarii sediului social, cesiunii de parti sociale si a revocarii administratorului se inapoiaza Certificate Constatatoare ORC-ului. Cand Se foloseste Decl Model 3 din cazurile de mai sus?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: RMD_82 , utilizator 17:17, 13 Iulie 2010
Decl.model 3 se foloseste cand sunt modificari fata de decl 1 sau 2 depusa la ONRC.
Aceste declaratii se completeaza in legatura cu sediul, respectiv daca se doreste autorizarea desf. activitatilor din actul constitutiv la sediu sau nu.
Daca schimbati adresa sediului social se depune la dosar doar Certificatul constatator pentru sediul social si declaratie model 2. Declaratia model 3 vine sa modifice activitatile declarate deja la adresa actuala a sediului social.
Pentru ca d-voastra schimbati adresa sediului social se completeaza o noua declaratie model 3 cu datele noului sediu si activitatilepe care urmeaza sa le desfasurati la noua adresa.
Situatia este urmatoarea sediul social a expirat si cu ocazia asta se va muta in alta locatie, unde vor avea loc doar activitati de birou. Nu se doreste autorizarea unei activitati CAEN, nici la sediu nici in afara sediului, societatea fiind in stand by in momentul asta.
De aici neclaritatea mea in legatura cu ce declaratii model trebuie sa depun la dosar si cine va putea sa le semneze, deoarece din veche "oranduire" (2 asociati) mai ramane un asociat care va deveni si administrator si noul asociat prin cesiune de parti sociale.
Asociatul care pleaca cedeaza partile noului asociat si administratia societatii vechiului asociat
In situatia expusa, se va depune declaratia model 2, mentionand faptul ca la sediul social nu se desfasoara activitate ( pe prima pagina - in josul paginii) iar pe verso la punctul 4.3.4. bifati Activitati proprii de birou , trecand pe linia punctata adresa noului sediu .
Declaratia poate fi completta si semnata de oricare dintre asociati ( fie de cel vechi, fie de catre cel ce intra in firma)
Multumesc mult pentru raspunsuri si pentru rabdare!
Am priceput acum.
Asta inseamna ca trebuie sa restitui si Certificatul Constatator aferent deschiderii/autorizarii sediului expirat (dupa cum ma indrumati mai sus), iar daca acel Certificat nu e de gasit trebuie sa-l declar pierdut la ziarul local si sa atasez anuntul la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social modificat mirela ion mirela ion Buna ziua, Am infiintat o societate comerciala,acum cateva luni.Activitatea se desfasura la punctul de lucru ... (vezi toată discuția)
Se poate intocmi un singur act constitutiv nou in care sa se faca modificari atat in ceea ce priveste asociatii cat si sediul social? constantin.tovisi constantin.tovisi Buna ziua, Suntem 2 asociati la o societate comerciala (SRL), iar asociatul meu vrea sa plece din firma. Am inteles ca pentru a face acest lucru va ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie model 3 iliez iliez Buna ziua, In vederea autorizarii mai multor activitati la sediul social as avea si eu nevoie de cateva sfaturi: 1. Daca anterior am avut depusa o ... (vezi toată discuția)