avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata pentru cadrele militare sau civile
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata pentru cadrele militare sau civile

Buna seara

Va scriu in speranta ca poate voi gasi un raspuns care sa faca putina lumina in informatiile confuze pe care le detin.Am o vechime in campul muncii de 39 de ani (9 mai 1972 -9 mai 2011),dintre care perioada 1 august 1997 pana in prezent salariat civil in cadrul armatei.
In ce conditii ma pot pensioana anticipat in conditiile in care probleme de sanatate nu-mi mai permit continuare activitatii in cadrul unitatii militare pe postul ce il ocup ( mecanic auto) ?Pe baza carei legi as putea cere pensionare anticipata tinandu-se cont de starea de sanatate subreda?Am inteles ca in lunile octombrie sau noiembrie exista sansa acordarii unei ultime ordonante ptr toate cadrele,militare sau civile,asa este??Pot aplica??
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:35, 9 Mai 2011
B,Victor a scris:
In ce conditii ma pot pensioana anticipat in conditiile in care probleme de sanatate nu-mi mai permit continuare activitatii in cadrul unitatii militare pe postul ce il ocup ( mecanic auto)?

Nu sunteti cadru militar, intre starea de sanatate si pensia anticipata nu este nicio legatura. Reveniti cu data nasterii dvs., fara aceasta nu va poate spune nimeni cand puteti beneficia de pensie.

B,Victor a scris:
Pe baza carei legi as putea cere pensionare anticipata tinandu-se cont de starea de sanatate subreda?

De la 1 ianuarie 2011 exista un singur act normativ care reglementeaza acordarea pensiilor, Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

B,Victor a scris:
Am inteles ca in lunile octombrie sau noiembrie exista sansa acordarii unei ultime ordonante ptr toate cadrele,militare sau civile,asa este??Pot aplica??

Ce acte normative vor aparea in octombrie, vom afla in octombrie. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea la pensie panaandersondan panaandersondan Va rog sa ma lamuriti la ce data as putea iesi la pensie anticipata fara penalizari, daca sunt nascut la 05.10.1951, vechime in munca 39 ani ... (vezi toată discuția)
Pensia militarã pentru ofiþerii în rezervã cristel padurean cristel padurean Am fost elev al ªcolii militare de Ofiţeri activi N.Bălcescu din Sibiu în perioada 1975-1978. Am lucrat în armată în perioada 1978-1993, an în care am ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie - cadru militar vladconsta vladconsta Am lucrat 14 ani militar activ 2 ani scoala militara 1 an jumatate armata 11 ani salariat civil 2 ani somer actualmente nu lucrez .Sunt nascut la data 24 ... (vezi toată discuția)