avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... interimatul unei functii de conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

interimatul unei functii de conducere

Care este perioada legala pentru interimatul unei functii si in baza carui temei legal se utilizeaza_
Cel mai recent răspuns: elisabeta pavel , utilizator 19:02, 2 Iulie 2008
Depinde, de la caz la caz.
De exemplu, atribuţiile de director general interimar pot fi exercitate, până la organizarea concursului prevăzut de lege, de directorul general adjunct, potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare al institutiei respective sau al R.O.I., in cazul societatilor comerciale.
Ptr director adjunct, in cazul unei institutii publice care este baza legala. Regulamentul de organizare si functionare si nici R.O.I. nu prevede atributiile directoriloradjuncti si nici perioada de interimat.
Ca raspuns , va rog sa tineti seama de urmatoarele principii:
- functia de director general poate fi exercitata si sub forma de functie cu caracter interimar.
-atribuţiile directorului general interimar pot fi exercitate de catre directorul general adjunct,
- aceste sarcini sunt prevazute in:
--ROF - regulamentul de organizare si functionare
--RI - regulamentul intern, in cazul unei soc com
- interimatul dureaza pana la organizarea concursului in conditiile legii.
Multumesc. Am inteles principiile. Ceea ce nu am inteles este cum se poate proceda ptr functia de director adjunct. Ce lege se poate invoca atunci cand nu exista prevederi in Regulamentele interne. Nu sunt stipulate nici macar atributiile directorilor adjuncti. Acestia pot fi interimari? Daca da cine stabileste pana cand? Cum este aparat de lege un individ aflat in aceasta situatie. Este la mana directorului general?:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

- ce putere au prevederile regulamentului intern ( ri ) şi regulamentului ... oanaportar oanaportar - ce putere au prevederile Regulamentului intern ( RI ) şi Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ( ROF ) ? - dacă în Regulamentului de ... (vezi toată discuția)
Rof muresanuvirginia muresanuvirginia regulament de organizare si functionare este acelasi lucru cu regulament intern ? (vezi toată discuția)
Exista lege pentru atributii consiliu de administratie ? oanaportar oanaportar - directorul institutiei vrea sa angajeze o persoana fara a se pune in prealabil in discutie aceasta decizie la sedinta de Consiliu de administratie. - ... (vezi toată discuția)