avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ROF
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ROF

regulament de organizare si functionare este acelasi lucru cu regulament intern ?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:21, 17 Ianuarie 2012
Nu este acelasi lucru!

Regulamentul intern(RI) este documentul intern al unei organizatii care se intocmeste de catre angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz, si care cuprinde cel putin urmatoarele categorii de dispozitii (in conformitate cu Codul Muncii):

1. reguli privind protectia, igiena si securitatea in munca in cadrul unitatii;
2. reguli privind respectarea principiului nediscriminarii si al inlaturarii oricarei forme de incalcare a demnitatii;
3. drepturile si obligatiile angajatorului si al salariatilor;
4. procedura de solutionare a cererilor sau reclamatiilor individuale ale salariatilor;
5. reguli concrete privind disciplina muncii in unitate;
6. abaterile disciplinare si sanctiunile aplicabile;
7. reguli referitoare la procedura disciplinara;
8. modalitatile de aplicare a altor dispozitii legale sau contractuale specifice;
9. criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor.


Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF) pentru SRL este un instrument de conducere care descrie structura unei organizatii, prezentand pe diferitele ei componente atributii, competente, niveluri de autoritate, responsabilitati, mecanisme de relatii.

Documentul contine o prezentare a atributiilor posibile pentru diversele compartimente si activitati (managementul societatii, domeniul administrativ, juridic, marketing si relatii publice, productie si servicii, managementul calitatii, achizitii si/sau aprovizionare, depozitare, desfacere, transporturi, resurse umane, financiar-contabil, IT).
Regulamentul de Organizare si functionare nu este acelasi cu Regulamentul Intern... ROF-ul uprinde norme referitoare la organizarea si functionarea angajatorului ...
Regulamentul intern este un act juridic al angajatorului, elaborat cu consultarea reprezentantilor salariatilor, care stabileste regulile aplicabile la locurile de munca, in special cele disciplinare. Este un act obligatoriu.

Regulamentul de organizare si functionare este un act juridic elaborat de angajator, care stabileste structura organizatorica a angajatorului (persoana juridica). Aici se precizeaza care sunt departamentele, subunitatile acestuia, precum si atributiile aferente. Nu este obligatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model regulament intern andutza_04 andutza_04 Va rog ma puteti ajuta cu un model de regulament de ordine interioara pentru un bar? Multumesc din suflet! (vezi toată discuția)
Regulamente (r.o.f. si r.i.) neon butterflies neon butterflies la o s.r.l.este obligatorie existenta atat a regulamentului intern cat si a celui de organizare si functionare? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Regulamente interne cvv1974 cvv1974 cum sunt intocmite regulamentele de ordin intern? cum se revizuiesc?are sindicatul vreun rol la intocmirea lor? (vezi toată discuția)