avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale amenda
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

amenda

In 2003 in august am fost imputernicit de administratorul unei societati comerciale prin procura totala sa-l reprezint in numele lui si pentru el. Societatea avea un bar. In noiembrie garda financiara face un control societatii in care constata ca in perioada19.05.2003-01.11.2003 la barul societatii s-au comercializat produse supuse autorizarii conform L521 pe 2002 in valoare de 250 000 000 lei fara ca societatea sa detina autorizare de comercializare conform L521din 2002. Valoarea acestei marfi a fost confiscata, iar ca si contrvenient am fost numit eu nu societatea cu toate ca eu nu reprezentam firma in toata perioada. Dupa 5 ani am primit instiintare de la primarie precum ca am de plata aceasta suma care in acest timp imi este retinuta in rate lunare din salariu. Vreau sa stiu cum pot trece aceasta confiscare de marfa pe societate? De ce e confiscare pe persoana fizica? Se poate da societatea in judecata . si daca am castig de cauza.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: antonyo_74k , utilizator 15:14, 6 Iulie 2008
Buna ziua!
Acum v-ati gandit sa mai faceti ceva?
Dupa ce a inceput si executarea silita impotriva dvs.?
Nu ati citit in procesul-verbal de sanctionare termenul in care puteti sa-l contestati?
Cu stima,
av. Silviu Serban
Pe viitor va recomand sa aveti grija atat la insarcinarile date prin mandata, cat si la orice aspecte care au incidenta juridica, mai ales ca exista temene in care se poate promova o actiune, contestatie, etc precum si termene care o data trecute nu mai pot asigura nici un succes. cum este si cazul de fata cand de la data cans se putea promova actine au trecut....ani!
Acum aflu ca se poate stabili contravenient si societatea si persoana fizica.
Stie cineva unde ne-am putea informa in ce situatii se poate stabili contravenient persoana fizica si in ce situatii firma?
Cred ca ar fi foarte util pe viitor sa stim pentru multe persoane dintre noi(cele fara studii juridice).
Multumesc
dupa 5 ani suma este prescrisa .nu trebuie sa o platiti.faceti contestatie impotriva instiintarii de plata
nu e prescrisa amenda, ( nov. 2003).

Alte discuții în legătură

Prescriere creante fiscale Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna ziua, Cum este cu termenul de prescriptie a creantelor fiscale? Daca am solicitat compensare dintr-o suma achitata in plus, dar nu s-a compensat in ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie avas avas Buna ziua.Pe scurt am urmatoarea problema:in mai 2003 ,dupa un control din partea Garzii financiare , am primit o amenda ,pe persoana fizica (fiind ... (vezi toată discuția)
Amenzile de circulatie silvia159 silvia159 Intrebare despre amenzile poliţiştilor. Locale, rutiere Sunt diferenţe între ele ? Amenzile de circulatie si cele rutiere în ce condiţii se prescriu. ... (vezi toată discuția)