avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... infiintare PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

infiintare PFA

Buna ziua
Doresc sa infiintez o forma juridica prin care sa desfasor mai multe activitati :comert intern si international,transport marfa si cat mai multe legate de servicii in general.Am inteles ca cea mai simpla forma ar fi ceva de genul PFA.Daca optez pentru PFA platitor de tva ar fi lucrurile mai stufoase din punct de vedere contabil?(am nevoie de contabil,declaratii de depus lunar,bilant,impozitul se calculeaza diferit?)Daca fac comert international se depun declaratii de tva lunar?
Pe numele meu ca si persoana fizica este infiintata o poprire pe conturi din cauza unui credit nerambursat.In cazul in care infiintez acest PFA ,pot fi atacat asupra veniturilor sau bunurilor existente in PFA?
multumesc anticipat pt. raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Venibo Contab SRL , Contabil 15:39, 7 Mai 2011
Da, puteti sa fiti "atacat" asupra veniturilor obtinute din activitatea PFA
Daca intentionati sa faceti import, export, transport intracomunitar, etc, ar fi recomandabil minim SRL ca forma de organizare, platitor de tva. Aveti nevoie de contabil cu experienta. Da se depun declaratii lunare pentru ca va trebuie angajati.
Vor fi urmarite veniturile sub forma de dividende pe care le veti obtine din SRL
sa inteleg ca organizarea ca si PFA nu-mi permite sa fac transport sau comert,sau doar ar fi de preferat SRL-ul?
Daca activitatea o desfasor pe PF depun declaratiile trimestrial.
La PFA se tine evidenta in partida simpla dar depuneti declaratii de TVA lunat pentru ca faceti transport international.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate activitate freelancer Iulia_8891 Iulia_8891 Care este forma juridica de organizare ideala pt un freelancer? Exista posibilitatea de a plati doar impozit pe profit fara a avea un SRL/PFA? (vezi toată discuția)
Costurile lunare ce ii revin unui antreprenor? CPacurici CPacurici Care sunt cheltuielile lunare pe care le are un antreprenor? Explicatie: Am decis sa deschid o afacere online in legalitate deci...sa devin anteprenor. Ma ... (vezi toată discuția)
Pfa schimbare activitate loredana291 loredana291 Buna ziua, am un PFA pe comert si doresc sa schimb domeniul de activitate respectiv transport si logistica intracomunitar in acest domeniu am lucrat ca ... (vezi toată discuția)