Buna ziua
Doresc sa infiintez o forma juridica prin care sa desfasor mai multe activitati :comert intern si international,transport marfa si cat mai multe legate de servicii in general.Am inteles ca cea mai simpla forma ar fi ceva de genul PFA.Daca optez pentru PFA platitor de tva ar fi lucrurile mai stufoase din punct de vedere contabil?(am nevoie de contabil,declaratii de depus lunar,bilant,impozitul se calculeaza diferit?)Daca fac comert international se depun declaratii de tva lunar?
Pe numele meu ca si persoana fizica este infiintata o poprire pe conturi din cauza unui credit nerambursat.In cazul in care infiintez acest PFA ,pot fi atacat asupra veniturilor sau bunurilor existente in PFA?
multumesc anticipat pt. raspunsuri
Daca intentionati sa faceti import, export, transport intracomunitar, etc, ar fi recomandabil minim SRL ca forma de organizare, platitor de tva. Aveti nevoie de contabil cu experienta. Da se depun declaratii lunare pentru ca va trebuie angajati.
Vor fi urmarite veniturile sub forma de dividende pe care le veti obtine din SRL
sa inteleg ca organizarea ca si PFA nu-mi permite sa fac transport sau comert,sau doar ar fi de preferat SRL-ul?
Daca activitatea o desfasor pe PF depun declaratiile trimestrial.
Srl sau imm?
dactari
buna seara doresc sa incep o afacere ca obiec de activitate transport marfa intern si international si comert import export produse brichete peleti produse ... (vezi toată discuția)