avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Costurile lunare ce ii revin unui antreprenor?
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Costurile lunare ce ii revin unui antreprenor?

Care sunt cheltuielile lunare pe care le are un antreprenor?

Explicatie:
Am decis sa deschid o afacere online in legalitate deci...sa devin anteprenor.
Ma intereseaza care sunt costurile pe care trebuie sa le suport lunar?
Pentru ca intr-o afacere ai nevoie de timp pentru a o pune pe picioare si a incasa venituri.

Din ce am calculat eu, lunar am de platit in jur de 600-700 lei CAS si CASS, calculate la minim pe economie 1.900 lei.
Este vreo forma de micsorare a acestor valori ?
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
CPacurici, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:28, 31 Ianuarie 2018
In primul rand la funtionarea unui srl intr-un anumit domeniu nu sunt cheltuieli fixe si stadard si deci nu veti gasi un raspuns la o asa intrebare. Va spun despre un srl pentru ca la o astfel de forma de organizare veti avea in timpul activitatii de plata impozit pe venit raportat la cat vindeti. Decidaca intr-o perioada din an nu vindeti nimic, nu veti plati la stat nimic. La ceea ce ati facut referire cand ati incercat un calcul pentru cas si cass este pentr pfa sau intreprindere individuala.
Deci pentru un srl este adevarat ca acele cheltuieli facute cu infiintarea firmei la registrul comertului sunt mai mari dar apoi in timpul anului se va intampla ce am scris initial. Apoi in timpul anului nu puteti, in cazul unu srl sa avei acces oricand la banii firmei ci doar abia la inceputul anului urmator dupa depunerea bilantului anual si daca firma are profit veti putea incasa dividendele cuvenite si vet plati impozitul pe dividende de 5%,
La pfa aveti acces oricand la banii incasati.
Daca pentru infiintarea unui srl nu a trebuie acte de studii sau calificare doveditoare, la un pfa va cere sa prezentati la iniintarea lui aceste acte pentru codul caen ales de dumneavoastra.
Daca la un srl raspundeti doar cu valoarea capitalului social, la pfa raspundeti cu patrimoniul propriu ca persoana fizica.
Deschiderea si inchiderea unui pfa se face mult ma repede decat la un srl.
Contabilitatea la n pfa e mai simpla, o puteti tine si dumneavoastra si consta in completarea a doua registre dar la srl e mai stufoasa si cel putin pentru intocmirea si semnarea bilantului anual trebuie sa colaborati cu un contabil autorizat membru ceccar.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce e mai ieftin si bun pfa, ii ori srl? nechiforalina nechiforalina Vreau să înființez o formă juridică. Ce e mai ieftin (inființare+ cost anual) PFA, II sau SRL? Dacă se poate si câteva sfaturi. Multumesc (vezi toată discuția)
Infiintare pfa dascaluflorin dascaluflorin Buna ziua. Doresc sa infiintez un PFA, mai exact un magazin online pentru vanzarea de articole vestimentare si accesorii, si as dori sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)
Organizare evenimente pfa sau srl Siespi Siespi Bună ziua, Organizez de ceva timp evenimente pe persoana fizica, dar as vrea sa imi fac PFA sau SRL. Pana acum aveam contract cu o firma de ticketing care ... (vezi toată discuția)