avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ce e mai ieftin si bun PFA, II ori SRL?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ce e mai ieftin si bun PFA, II ori SRL?

Vreau să înființez o formă juridică.
Ce e mai ieftin (inființare+ cost anual) PFA, II sau SRL?

Dacă se poate si câteva sfaturi.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: nechiforalina , utilizator 23:22, 18 Ianuarie 2015
Si un raspuns la fel de scurt si poate neconcludent: pfa-ul. Da, e mai ieftin la cheltuielile de infiintare, contabilitatea se tine mai usor si nu trebuie sa angajati un contabil autorizat pentru a va intocmi si semna bilantul, mai dispare si impozitul pe dividende in cazul pfa-ului.
Dar toate aceste avantaje pot fi rasturnate daca punctati ce doriti efectiv sa faceti, sa vindeti ceva sau sa prestati servicii, daca achizitionati sau le produceti singur, daca urmariti sa va dezvoltati in timp si aveti nevoie de anumite finantari de la banci sau chiar de parteneri care sa vina cu banii in afacere.
Pe langa cele amintite de D-nul Neagu ar mai fi faptul ca pentru PFA aveti nevoie de calificare in domeniul de activitate ales, puteti dispune cum doriti de veniturile realizate, raspundeti cu patrimoniul personal pentru eventuale datorii neplatite, daca va faceti SRL nu puteti sa incasati bani decat daca faceti profit si ridicati dividende sau daca va angajati la SRL si va incasati lunar salariul.Nu sunt doar acestea diferentele, dar sigur ca veti documenta si Dvs , puteti incepe cu legea 31/1990 a societatilor comerciale.
vreau sa fac un birou de acte auto, prestari servicii cred ca ar fi, m-as incadra la PFA dar nu stiu ce specializare pe domeniu trebuie sa am

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costurile lunare ce ii revin unui antreprenor? CPacurici CPacurici Care sunt cheltuielile lunare pe care le are un antreprenor? Explicatie: Am decis sa deschid o afacere online in legalitate deci...sa devin anteprenor. Ma ... (vezi toată discuția)
Angajat la o corporatie si vreau sa incep o afacere andrei141592 andrei141592 Ceau, Sunt angajat la o corportatie si vreau sa incep o afacere cu profil de marketing in paralel, insa nu sunt sigur care forma de organizare mi s-ar ... (vezi toată discuția)
Acces oricand la banii firmei ContSters391423 ContSters391423 bună tuturor, vreau să înființez un srl (mini-service, microintreprindere, prestări servicii), am acces la banii încasați pe zi? nu trec peste 100 000 ... (vezi toată discuția)