Si un raspuns la fel de scurt si poate neconcludent: pfa-ul. Da, e mai ieftin la cheltuielile de infiintare, contabilitatea se tine mai usor si nu trebuie sa angajati un contabil autorizat pentru a va intocmi si semna bilantul, mai dispare si impozitul pe dividende in cazul pfa-ului.
Dar toate aceste avantaje pot fi rasturnate daca punctati ce doriti efectiv sa faceti, sa vindeti ceva sau sa prestati servicii, daca achizitionati sau le produceti singur, daca urmariti sa va dezvoltati in timp si aveti nevoie de anumite finantari de la banci sau chiar de parteneri care sa vina cu banii in afacere.
Pe langa cele amintite de D-nul Neagu ar mai fi faptul ca pentru PFA aveti nevoie de calificare in domeniul de activitate ales, puteti dispune cum doriti de veniturile realizate, raspundeti cu patrimoniul personal pentru eventuale datorii neplatite, daca va faceti SRL nu puteti sa incasati bani decat daca faceti profit si ridicati dividende sau daca va angajati la SRL si va incasati lunar salariul.Nu sunt doar acestea diferentele, dar sigur ca veti documenta si Dvs , puteti incepe cu legea 31/1990 a societatilor comerciale.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.