Buna seara, as vrea sa va supun un caz, multumesc pentru raspuns/
Am obtinut titlul de proprietate pentru un teren dupa decesul tatalui meu. Pe acest teren erau mai multe cladiri care i-au apartinut tatalul. Primaria mi-a dat titlul de proprietate pentru teren, dar ce se intimpla cu cladirile. De la Arhivele Statului am obtinut copiile de pe registrele agricole si la categoria de folosinta este trecut "alte terenuri, din care curtii si cladiri". Titlul de proprietate cuprinde si suprafata curtii si cladirilor.
Ce pot sa fac ca demersuri pentru recuperarea cladirilor?
Mergeti intai la primarie si intrebati care este regimul juridic al constructiilor edificate pe terenul proprietatea dvs. Cine este proprietarul si cine plateste impozitul pe acestea.
Puteti face actiune in instanta prin care sa solicitati sa se constate ca sunteti proprietarul constructiilor edificate pe terenul proprietatea dvs, prin accesiune imobiliara.(art. 492 cod civil)- proprietarul terenului devine si proprietarul constructiei ce s-a edificat pe acest teren .Consultati un avocat cu actele pe care le aveti si acesta va stii ce pas trebuie urmat.
Mult succes.
Am o problema
AVOCAT C
teren cumparat in 1935 de bunica mea. In anul 1971 sub titlu de proprietar , dar fara un act (doar ca asa scrie pe autorizatia de constructie) tatal meu ... (vezi toată discuția)