avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Deschidere Website
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Deschidere Website

Buna ziua...sunt nou pe acest forum si sper sa fac totul cum trebuie ca sa obtin un raspuns...Am decis cu putin timp in urma sa-mi deschis un website de genul unui forum de intermedieri vanzare-cumparare (doar intermediere) sperand ca la un moment dat sa obtin un anumit trafic si abia atunci sa obtin ceva bani din trafic adik din publicitate pe site...Dar spre marea mea dezamagire am descoperit ca nu stiu nimik despre cadrul legal pentru a deschide acest site..nu stiu trebuie sa-mi fac neeaparat firma?....am inteles ca deoarece fiecare utilizator va trebui sa-si faca un cont unde li se cer ceva date cu caracter personal, ar trbui sa ma inscriu intr-un Registru de prelucrare al datelor cu caracter personal?.......:(( ...Va rog din suflet daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi sau persoane cu care as putea lua legatura pentru a ma putea lamurii in asa fel incat sa fac totul legal...Va multumesc
Prelucrarea de date personale se refera la datele necesare platilor online, de regula.

Ca sa eviti o asemenea implicare, in caz ca vrei sa faci un magazin online, contractezi servicii de specialitate de la terti consacrati pe piata, care vor prelucra ei datele, asumandu-si responsabilitatea exclusiv. Un asemenea operator este Gecad.

Daca nu prelucrezi plati online, nu te stresa. Ceri nickname sau cont de facebook, iar astea nu implica date personale.

Nu sunt de specialitate, so... a se mai verifica dintr-o sursa informatia
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
valeriaconstantin, utilizator
Inainte de cerintele legale a unei asemenea afaceri ar trebui un mini "Business Plan". Nu as dori sa fiu cel care te descurajeaza insa ar trebui sa faci niste calcule.
In primul rand sper ca nu visezi sa lansezi ceva de genul: ebay, craigs list, amazon.

Costurile de lansare a unui site sunt reduse insa astfel incat sa faca fata pe piata ea trebuie sa arata si sa functioneze impecabil. Acest lucru poate sa coste destul de mult, pana in 2000~3000 de euro. Daca ai prieteni in domeniul web desing pot sa te ajute. Mai ales daca iti propui sa ii platesti din viitorul profit al site-ului.

Promovarea site-ului se poate face gratis insa necesita multa munca din partea ta. Nu investesti bani ci timp.

Ca sa faci siteul cunoscut trebuie sa lucrezi foarte mult timp pe gratis.
Exista o regula in privinta rentabilitatii reclamelor pe un site. Numarul de vizitatori, sau fani , trebuie sa fie aproximativ egal cu cea a unei tari medii. Abia atunci poti sa consideri sa lansezi reclame pe site si sa si fie profitabile. Trebuie sa tii cont insa de faptul ca un numar mare de vizitatori inseamna si un pachet mai scump la gazduire din cauza traficului marit. Daca un site personal costa aproximativ 30 de euro pe an, la site-urile de companie cu multi vizitatori pot sa platesti 30 de euro pe luna.

Din punct de vedere legal veniturile din reclamele de pe un site se considera - venituri cu caracter regulat pe langa salar si se impoziteaza.

Atentie din punct de vedere legal cum se face promovarea site-ului. SPAM-ul este o activitatea de evitat. Multe persoane considera ca daca anunta recipientul e-mailului ca nu este SPAM findca exista posibilitatea de dezabonare si ca adresa a fost gasita pe un site public. Insa se inseala. Legal toate scrisorile nesolicitate, cu descrieri generale de servicii, fara sa existe in prealabil o exprimare clara a persoanei care primeste scrisoarea (abonare la news letter sau convorbire telefonica) se considera SPAM.

Atenti si la campaniile de pe site-urile de socializare. Nu strica citirea sfaturilor legale oferite pe aceste site-uri de socializare. Multe campanii - de genul "da un like si intrii in extragere unui premiu" sunt ilegale.

Ca nota de incheiere doresc sa atrag atentia asupra unui domeniu foarte sensibil - copyright - dreptul de autor. Folosirea materialelor de ori ce natura de pe net fara acordul autorului poate sa atraga dupa sine procese destul de scumpe. Folosirea unei poze luate in urma unei cautari pe Google, la care proprietar este spre exemplu Getty Images atrage automat in scurt timp o scrisoare a echipei de avocati de la Getty care te anunta politicos sa dai jos poza sau urmeaza sa fii dat in judecata.
Va multumesc din suflet la toti cei care mi-ati raspuns....nu ma asteptam la asa multe raspunsuri atat de repede...Respectele mele!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Website - inregistrare in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal aliennt aliennt Buna ziua, Intrebarea mea, asa cum reiese probabil si din subiect, este legata de Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal. Este ... (vezi toată discuția)
Folosirea adresei de e-mail fara acord Pufuleti Pufuleti Bună ziua! Am nevoie de ajutor în privința unei situații mai speciale, zic eu. În trecut mi-am creat un cont pe un joc multiplayer online ... (vezi toată discuția)
Divulgarea ip-ului ! maynouna maynouna Buna ziua Recent o doamna a carui blog l-am vizitat mi-a publicat ip-ul online afirmand ca sunt un user care a jignit-o pe blog. Eu nu am lasat nici un ... (vezi toată discuția)