avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale 30 zile de la convocare pana la AGA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

30 zile de la convocare pana la AGA

Convocatorul este datat 6.4 (data la care au si plecat convocarile - borderou posta, confirmari etc) si sedinta AGA este in 7.5. De catre auditori mi se spune ca procedura convocarii este viciata pentru ca nu am respectat termenul de 30 zile intre data comunicarii convocarii AGA catre actionari si data la care AGA va fi tinuta. Conform unui calcul simplu dand jos data convocatorului si data sedinte si tot raman 30 zile calendaristice. De ce este viciata? Este corect ce spune auditorul? Exista o reglementare legale privind numaratul zilelor?
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 12:33, 6 Mai 2011
Sa nu fi luat in calcul data cand a primit respectivul actionar instiintarea. Aveti confirmare de primire?
Da, exista o procedura legala de numaratul zilelor si ea se numeste "Termenele" si se gaseste in Codul de procedura civila art. 101-104
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
ContSters202274, utilizator
In cazul nostru vorbesc de 40 actionari, care primesc convocarile in zile diferite. Nu au cerut confirmare primirii convocatorului. Exprimarea a fost "nu am respectat termenul de 30 zile intre data comunicarii convocarii AGA catre actionari si data la care AGA va fi tinuta. Am verificat si in Cod de procedura civila urmare mesajului de mai sus. Suntem in termen din punctul meu de vedere. Se dau jos sarbatorile legale? Pentru ca este singurul lucru care-mi vine in mine acum.
Data comunicarii este data cand ajunge la mine actionar, nu cand pleaca de la d-voastra. Din acest motiv trebuie sa va luati o marja de siguranta ca daca folosind exemplul d-voastra data convocatorului este pe 6.04., luati si d-voastra in calcul vreo 7-8 zile ca ar face posta si puneti data sedintei pe 17.05 sa zicem. Important este sa nu fie mai putin de 30 de zile de la comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A.g.a. fara actionari NGabriel NGabriel Buna seara! Lucrez la un SA al unei primarii avand capital de stat 100% iar membrii AGA sunt consilierii locali, 19 la numar. Pentru data de 25.06.2018 s-a ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala Desideriu Desideriu Care este termenul legal de convocare a adunarii generale a actionarilor care sa poata fi atacat in instanta ( intre data postei scisorii de convocare si data ... (vezi toată discuția)
Convocare aga curier curier in cazul in care s-a semnat o hotarare aga de catre asociati, fara a se face convocarea cu 10 zile inainte de data semnarii hotararii, fara invitatie prin ... (vezi toată discuția)