Salariatul trebuie sa fie de acord cu rechemarea sa din concediul de odihna? El poate refuza sa se intoarca la munca in urma unei rechemari?Daca acesta a luat la cunostinta de faptul ca a fost rechemat din concediu si nu se prezinta la locul de munca putem considera ca acesta lipseste nemotivat?
Buna ziua.
Codul muncii spune asa:
Art. 146. - (1) Concediul de odihnă poate fi întrerupt, la cererea salariatului, pentru motive obiective.
(2) Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.
Deci angajatorul va trebui sa demonstreze ca a fost forta majora ................., in caz ca dumneavoastra refuzati sa va intoarceti
Art. 146 face referire la forta majora sau sau pentru interese urgente iar astea se pot invoca oricind .
Intrebarea mea este daca sunt obligata sa raspund rechemarii .Ma intreb daca imi pot desface C.I.M. pentru neprezentarea la locul de munca in urma unei rechemarii din C.O. la care nu am raspuns.
Multumesc.
Trebuie sa intrebam un coleg de-al nostru avocat de aici de pe forum sa ne defineasca @ caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă@
Concediere
Am facut rechemare din C.O. unui salariat pentru rezolvarea unor probleme aparute si anume furtul unor motoare de la locul sau de munca chiar in ultima sa zi ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna
Adriana68
La firma la care lucrez mi s-a spus la angajare ca pot lua concediu de odihna 2 saptamani vara si doua iarna.( ceea ce nu inseamna 20 zile calendaristice, ... (vezi toată discuția)